Henter kommentarer

Aktiechef om 'sindssyg spændende virksomhed': Den er på min ønskebænk


 
I videoen ovenfor kan du se mere om Nasdaq-indekset.
Vis mere

»Det er en sindssyg spændende virksomhed, der tikker boksene med en god cash flow og en skalerbar forretningsmodel.«

Det er beskrivelsen af den amerikanske virksomhed, Airbnb, der har en platform hvorfra man kan leje logi.

Beskrivelsen kommer fra Henrik Karlsen, disruption- og innovationsspecialist fra fonden Horizon3, der går benhårdt efter compounder-aktier i tech-miljøet, i onsdagens afsnit af Millionærklubben.

Airbnb er en af de aktier, der er at finde i hans fond, og i sidste uge kom selskabet med årsregnskab.

Læs også: Se listen: Her er danske aktiers udbytte

»De lavede et overskud, der var 45 pct. højere end hvad analytikerne havde forventet,« forklarer han, og uddyber yderligere hvorfor han godt kan lide aktien:

»Dette omkostningsfokus har de altid haft, og de kan skalere rigtig meget på deres størrelse uden at skalere deres udgifter særlig meget. Det er en af de virksomheder, der ser ud til at blive en compounder aktier – og er godt på vej til det,« siger han.

En compounder aktie er en aktie, der vokser ud fra renters rente princippet. Et compound-selskab ventes dermed at kunne levere holdbar og langsigtet vækst, hvor væksten hvert år lægges ovenpå væksten fra forrige år.

Læs også: Aktien blev kaldt en 'dansk kronjuvel' – Nu kommenterer direktør på opkøb

Med i Millionærklubben-studiet er også den faste porteføljeforvalter og aktiechef i H. C. Andersen Capital, Michael Friis Jørgensen. Han har også pæne ord at sige om Airbnb-aktien.

»Airbnb er på min ønskebænk efter deres regnskab. Jeg er stadig lidt bange for dette 'revengetravel', men kigger man med 10 års investeringshorisont, så burde man ikke være bange for det,« siger han.

'Revenge travel' bruges som term for de mange, der ville ud og rejse ovenpå coronapandemien for at gøre op for den tabte tid og irritationen, som flere oplevede under nedlukningerne.

»Det er denne skalerbar model, der virker,« tilføjer han om Airbnb.

Han uddyber, at selvom hotellerne også har det godt, så kan hotelbranchen og udlejninger som platformen lever af godt leve side om side.

Du kan lytte til onsdagens afsnit af Millionærklubben her:

Læs også: Kæmpe investeringsbank: Disse aktier er vores 'mest foretrukne'

Læs også: Tordner mod C25-selskab: 'Noget af det dummeste, jeg har set i mine 35 år i branchen'