Henter kommentarer

Aktiechef: Vær 'forsigtig' med denne slags aktier


 
Ovenfor kan du få mere at vide om det amerikanske S&P 500-indeks.
Vis mere

Mange aktier har indledt året med stigninger, men alligevel skal man være varsom med en særlig gruppe aktier.

Det er budskabet fra Formueplejes aktiechef, Otto Friedrichsen, i tirsdagens udgave af Millionærklubben.

»Jeg tror, man stadig skal være ret forsigtig i forhold til at tage konjunkturfølsomme selskaber, sektorer og regne med, at den opbremsning vi har set indtil videre er nok, hvis vi rammer en recession,« forklarer Otto Friedrichsen.

Aktiechefen opfordrer dermed til, at man skal passe på med cykliske aktier, fordi de afhænger ganske meget økonomiens ve og vel. For tiden spekuleres der nemlig i, om økonomien trækker sig sammen og går i recession.

Og cykliske aktier er i følge Otto Friedrichsen stadig dyrt prissat, hvis en recession rammer:

»Når man ser estimaterne for 2023 på amerikanske aktier, er der ikke nødvendigvis indregnet en recession. Jeg tror, sandsynligheden for en væsentlig vækstopbremsning er til stede, og jeg mener ikke, det til fulde er afspejlet i de indtjeningsforventninger, markedet har til 2023,« forklarer Otto Friedrichsen og henviser til, at markedet regner med en indtjeningsvækst på 3 procent.

Cykliske aktier finder man blandt andet indenfor sektorer som transport, luftfart og forbrug. I det modsatte ringhjørne har man defensive aktier, der generelt klarer sig godt uanset økonomiens tilstand – det kan være aktier indenfor medicin, stabilt forbrug eller energi.

Aktiechefens vurdering kommer i forlængelse af, at regnskabssæsonen venter lige om hjørnet. Formuepleje har en forventning om, at regnskaberne generelt kommer til at afspejle et pres på indtjeningen i fjerde kvartal af 2022.

Direkte adspurgt, om man skal vente med at købe aktier indtil regnskaberne er offentliggjort, svarer Otto Friedrichsen:

»Man skal ikke vente til, at billedet er fuldstændigt klarlagt for alle, for så er det indpriset.«

Læs også: Frygter nedtur for disse danske selskaber: 'Jeg er nervøs'

Læs også: Storbank sabler Ørsted ned