Henter kommentarer

| Opdateret

Aktiedirektør om danske aktier: Det kan blive kursdrivere


I videoen ovenfor ses udviklingen i markedsværdien for selskaberne i C25-indekset. Videoen er lavet via Flourish Studios.

En lang række danske selskaber er på vej med friske regnskabstal for andet kvartal. Det kan ende med at sende aktiekursen i vejret, hvis selskaberne formår at fjerne usikkerheden om, hvor påvirket de bliver af coronavirussen. Det vurderer Tue Østergaard, der er adm. direktør i HC Andersen Capital, ifølge Børsen.

'Det hænger sammen med, at kan man reducere usikkerheden om forretningen, pengestrømme og gæld, ja så står selskabet godt. Kan selskaberne så ovenikøbet overraske på tallene med en bedre end ventet omsætning, så stiger kursen,' påpeger Tue Østergaard, ifølge avisen.

Sydbanks aktieanalysechef, Jakob Pedersen, påpeger over for Euroinvestor, at regnskaberne vil kunne give det danske marked retning.

»De danske aktier er lige nu ekstremt dyrt prisfastsat. Der er ikke plads til at ramme ved siden af skiven,« udtaler Jakob Pedersen og fortsætter:

»I så fald kan vi forvente, at kurserne kommer til at falde kraftigt, hvis selskaberne virkelig underpræsterer. Det gælder i særdeleshed de cykliske selskaber, hvis ikke de lever op til forventningerne. Det vil give et indtryk af, at de ikke har styr på forretningen, og det vil styrke indtrykket af, at coronavirussen fortsat præger den del af markedet.«

Der er lagt op til afregning ved kasse et, hvis ikke selskaberne lever op til det lave indtjeningsniveau, der er, understreger han.

»Forventningerne er jo sænket, og mange selskaber er i all time high, og så skal der virkelig leveres på indtjeningssiden, men det handler selvfølgelig også om, hvilke meldinger de kommer med.«

De foreløbige meldinger fra flere af de danske selskaber har egentlig være meget opmuntrende, vurderer Jakob Pedersen.

»Vores grundsynspunkt er, at de danske selskaber er af høj kvalitet sammenlignet med deres udenlandske konkurrenter. Jeg tror også, at regnskabssæsonen ender ud med, at de danske selskaber leverer bedre end deres udenlandske konkurrenter. Det kan fastholde de danske investorers syn på selskaberne, og det kan fastholde prisfastsættelsen af selskaberne,« udtaler han.

Kommende danske Q2-regnskaber:

4. august: FLS

5. august: Ringkjøbing Landbobank

6. august: Novo Nordisk

11. august: Vestas

12 august: Simcorp, Ørsted, Genmab, ISS, Alk-Abelló

13. august: Carlsberg, GN Store Nord, Lundbeck, NNIT, Novozymes, Zealand Pharma

14. august: Mærsk Drillling

Læs også: Teknisk set på indeksene: 'Nu er vi tæt på et Death Cross'

Læs også: Aktieanalysechef: Det er fremtidens selskaber