Henter kommentarer

Aktien bragede op – nu advarer Nordnet aktionærerne


Torms aktionærer skal være på vagt efter storaktionær, Oaktree Capital, har givet op at sælge en større andel af deres aktier i Torm.

Sådan lyder det fra Per Hansen, der investeringsøkonom i Nordnet.

I går meddelte Oaktree ellers, at de havde til hensigt at sælge 5 mio. aktier med option på yderligere 750.000 aktier.

Det fik Torms aktie til at falde med over 14 pct.

Per Hansen forklarer faldet med, at investorerne gjorde 'plads' til at købe flere Torm aktier. Men aktien faldt også, da investorerne er begyndt at tænke mere over fremtiden, tilføjer han.

»Tankraterne har det godt, og derfor har Torm-aktien haft det godt. Analytikere forventer, at de gode tider, eller den såkaldte supercyklus, med høje tankrater kan vare endnu 1-2 år,« siger han.

Læs også: Aktiekollaps var startskuddet – forudser flere konsekvenser

Selvom de gode tider for raterne vil vare en rum tid endnu, bør investorerne være på vagt, lyder det fra Per Hansen.

»De gode tider varer relativ kort set over en lang tidshorisont, så genfinder markedet sit gamle og lavere leje igen. Det vil også ske denne gang. Aktierne vil toppe et godt stykke tid før cyklussen forventes at stoppe. Investorerne er formentlig blevet nervøse for denne udvikling – med rette,« siger han.

Oaktree vil sælge sine aktier i løbet af de kommende kvartaler og år, understreger investeringsøkonomen.

»Oaktree håbede på at være startet i så god tid, mens cyklus var på sit højeste, at investorinteressen ville være stor nok,« siger han og tilføjer, at det viste den sig ikke at være.

Læs også: Grøn dansk aktie rammer 'en vigtig milepæl'

»Nu hænger der en latent salgsdyne over aktien og det vil, alt andet lige betyde, at aktien vil være billigere end den ellers ville være i en længere periode, så længe investorerne ved Oaktree gerne vil sælge og har prøvet til uden at investorerne var interesserede i at byde til vil det være med til at trykke aktien,« lyder det fra investeringsøkonomen.

Torm sejler med mindre skibe med raffinerede produkter og har en markedsværdi på lige 19 mia. kr.

Torm-aktien stak af i 2022, hvor den steg med over 200 pct. på et år. Den seneste måned er Torm-aktien faldet med knap 19 pct.

Læs også: C25-topchef så aktien falde og købte straks op – ejer næsten 190.000 aktier nu

Læs også: Rigmand stopper driften og fyrer 90 pct. af ansatte – aktien kollapser