Henter kommentarer

Aktien er braget op - dansk brintselskab fortæller nu, hvad der sker under overfladen


Green Hydrogen Systems lander indenfor deres forventninger i 2023.

Det fremgår af det danske selskabs årsregnskab for 2023, der er landet fredag. Selskabet holder til i Kolding og laver elektrolyseanlæg til produktion af brint.

For året havde GHS en omsætning på 42 mio. kr. Her lød deres revurderede forventninger fra november på 30-45 mio. kr.

I 2023 havde de et driftsresultat målt på EBITDA på -268 mio. kr., hvilket er værre end i 2022, hvor resultatet landede på -249 mio. kr. Også her rammer de indenfor deres revurderede forventninger, der lyder  på -280 til -240 mio. kr.

For hele året har de haft en ordreindgang på 15 MW, hvilket er en lille fremgang fra 2022, hvor ordreindgangen lå på 13 MW.

Til regnskabet lyder det fra administrerende direktør Peter Friis:

»På overfladen var 2023 et år med tekniske udfordringer og forsyningskædeudfordringer, forsinkede leverancer og ikke opfyldelse af vores mål. Ser vi dybere under overskrifterne, ser vi, at 2023 var et år med fremskridt.«

I 2024 forventer de en markant stigning i deres omsætning. Her ser de nemlig en omsætning på 125-165 mio. kr., ifølge deres samlede forventninger til 2024, som fremgår af regnskabet.

Derudover ser de et driftsresultat målt på EBITDA på -260 til -220 mio. kr. 

I slutningen af februar kunne GHS berette, at de har opnået en såkaldt tredjepartsvalidering af prototypen på deres X-serie elektrolyseanlæg. Og det var en nyhed investorerne kunne lide at høre. Over den seneste måned er GHS-aktien nemlig blevet sendt op med over 45 pct. 

Når man ser på det seneste år har det dog været mindre sjovt for GHS. Her er aktien nede med knap 68 pct.

Læs også: 'Det har været en øjenåbner' – nu spås aktierne kæmpe potentiale

Læs også: Danske Bank advarer mod særlig måde at købe aktier på