Henter kommentarer

Aktien er steget over 92 pct. det seneste år - det mener analytikerne om den


Aktien i den populære musiktjeneste Spotify er siden årets start steget med 28,1 pct. på kun lidt over en måned - og over 92 pct. det seneste år. 

Spørgsmålet er, hvor aktien skal hen herfra?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Spotify-aktien, så tegner der sig et overvejende positivt billede.

Der er ifølge Bloomberg 34 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 21 en købsanbefaling, mens 13 af dem har en hold-anbefaling. Ingen af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et kurspotentiale på 8,6 pct.

De vurderer, at Spotify-aktien kan bevæge imod 261,4 dollar fra den nuværende kurs på 240,77 dollar.

Blandt de mest optimistiske finder man analysehuset Pivotal Research , der har en købsanbefaling på aktien. De vurderer, at Spotify-aktien kan bevæge sig op imod 330 dollar.

I den anden ende af skalaen finder man blandt andre Loop Capital Markets, som har en hold-anbefaling og et kursmål på 200 dollar.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på den enkelte aktie i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.