Henter kommentarer

Aktien er vokset stort i 2020 - det er analytikernes syn på Ericsson-aktien


Den svenske telekæmpe Ericsson er i løbet af de sidste 12 måneder steget med hele 24,5 pct.

Teleselskabet har altså på det seneste haft stor fremgang, men hvad har analytikerne af forventninger til aktien fremadrettet?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Ericsson-aktien, så er der stort overtal af købsanbefalinger på aktien.

Der er ifølge Bloomberg 30 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har hele 21 en købsanbefaling, 8 analytikere har en holdanbefaling, mens kun 1 af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de en stigning på 15,1 pct.

De vurderer, at Ericsson-aktien kan bevæge sig imod 122,18 svenske kroner, hvor kursen lige nu ligger i 106,15 svenske kroner.

Den, der er mest positiv over for Ericsson-aktien, er Alpha Value/Baader Bank, der har en købsanbefaling og et kursmål på 150 svenske kroner. Et lignende synspunkt finder man hos storbanken Credit Suisse, der har en købsanbefaling samt et kursmål på 125 svenske kroner.

I den modsatte ende af skalaen finder man Grupo Santander, der har en salgsanbefaling og et kursmål på 95 svenske kroner.

Læs også: Lau Svenssen har satset på aktien – det mener analytikerne om Nokia-aktien

Læs også: Grøn gigant er værste danske aktie i år – 150 milliarder forduftet siden toppen