Henter kommentarer

Aktien kan fortsætte videre op - det mener analytikerne om Lenzing


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Aktien i den internationale industrivirksomhed Lenzing er steget mere end 125 de seneste 12 måneder.

Der er tale om et selskab inden for sektoren 'Materialer' med flere end 7.600 ansatte. Men hvad er udsigterne for aktien fremadrettet?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Lenzing-aktien, så mener de, at Lenzing-aktien har potentiale til at fortsætte videre op.

Der er ifølge Bloomberg 7 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 4 en købsanbefaling, 2 analytikere har en hold-anbefaling, mens 1 af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de aktien stort set uændret med et potentiale på næsten19 pct.

De vurderer, at Lenzing-aktien kan bevæge sig imod 126 euro.

Den, der er mest positiv over for Lenzing-aktien, er finanshuset Baader Helvea, der har en købsanbefaling og et kursmål på 149 euro.

I den modsatte ende af skalaen finder man Weiner Privatbank, der har en sælg-anbefaling og et kursmål på 101 euro.

Lenzing har en P/E-værdi på 694,17. Det er et tal, der dækker over, hvad du som investor reelt skal betale for en krones overskud efter skat, hvis man køber aktien.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.