Aktier/åbning: C25 på rekordkurs med FLS i top


Det danske eliteindeks, C25, afspejler fredag morgen det humør, der allerede torsdag blev varmet godt op til. Indekset stiger med 0,7 pct. til 1241,3, hvilket vil være rekord, hvis niveauet holder dagen ud. Den seneste rekord lød på 1240,3.

Det er forlydender om, at det er lykkedes amerikanerne og kineserne at blive enige om en fase 1-handelsaftale, der har fået investorerne til at række armene i vejret. Oveni har den britiske premierminister, Boris Johnson, sikret de konservative en overvældende valgsejr, hvilket baner vejen for et brexit med udgangen af januar næste år.

Allerede torsdag eftermiddag fik et tweet fra den amerikanske præsident, Donald Trump, om en aftale mellem de to lande i den langvarige handelskonflikt humøret til at stige. Og torsdag sluttede det danske C25-indekset 0,4 pct.

Helt i toppen af C25 ligger FLSmidth med et plus på 2,9 pct. til 264,90 kr. FLS får selskab af Jyske Bank og ISS, der stiger med henholdsvis 2,4 pct. til 229,90 kr. og 2,2 pct. til 160,10 kr.

Vestas ligger med i den øverste tredjedel af eliteindekset med et plus på 1,6 pct. til 693,40 kr. Holder den stigning dagen ud, vil det være den højeste kurs siden juni 2008.

Vestas kan melde om en amerikansk ordre på 224 megawatt samt en tiårig serviceaftale fredag morgen.

HANDELSAFTALE MÅSKE PÅ PLADS

Ifølge CNBC er USA og Kina principielt blevet enige om første del af en handelsaftale, som dog stadig mangler den amerikanske præsident, Donald Trumps, godkendelse. Amerikanerne har angiveligt tilbudt at droppe de afgifter, som skulle træde i kraft på søndag og halvere visse aktive afgifter, mod at Kina køber flere landbrugsvarer.

Genmab er efter en længere periode med stigninger i denne uge løbet ind i kursmæssig modvind. Torsdag var Genmab den mest faldende C25-aktie med et fald på 4,6 pct. og fredag brydes stimen af fald med et plus på aktiekurser på 0,5 pct. til 1483 kr. i de første handler.

DSV Panalpina har fået løftet sit kursmål af den amerikanske finanshus Morningstar, men det ligger fortsat langt under det aktuelle kursniveau. Morningstars kursmål er nu 550 kr. mod før 440 kr., og anbefalingen "sælg" gentages, fremgår det af Bloomberg News.

Aktien stiger 0,3 pct. til 755,60 kr.

FCK ER VIDERE TRODS NEDERLAG

Blandt sidepapirerne kan der komme fokus på Parken Sport & Entertainment, efter FC København for sjette gang i klubbens historie er videre fra et europæisk gruppespil. Det blev dog ikke helt på den måde, københavnerne havde ønsket og forestillet sig. FCK tabte torsdag med 0-1 hjemme til Malmö FF på et selvmål, men da Dynamo Kiev samtidig kun fik 1-1 mod Lugano, var det nok til en plads i gruppespillet næste år.

Aktien stiger 1,5 pct. i den indledende handel til 102,50 kr. fra handelsstart.

Gabriel har fået sit kursmål hævet til 836 kr. fra 680 kr. af finanshuset ABG Sundal Collier. Anbefalingen er stadig "hold", viser data fra Bloomberg News. Gabriel er ikke handlet fredag morgen.

Harboes Bryggeri faldt 4,3 pct. torsdag efter flere nyheder. Fredag morgen falder aktien yderligere 1,4 pct. til 57,60 kr.

Bryggeriselskabet kom torsdag med regnskab for første halvår af 2019/20, som selskabet betegnede som "ikke tilfredsstillende". Derudover var der en større ledelsesrokade i toppen, hvor den administrerende direktør blev skiftet ud, salgs- og marketingdirektøren stoppede, og bestyrelsesformanden trak sig.

Den tidligere topchef Bernhard Griese har sat sig i stolen som bestyrelsesformand. Og Søren Malling er blevet konstitueret som administrerende direktør. Årsagen var uenighed om den fremtidige strategiske retning for bryggeriet.

Hos Firstfarms har stigende priser på svin betydet, at selskabet nu skruer op for forventningerne til 2019. EBITDA-overskuddet løftes med 5 mio. kr. til 95-100 mio. kr., og forventningerne til driftsoverskud på EBIT-niveau øges tilsvarende med 5 mio. kr. til 48-53 mio. kr., oplyser selskabet.

En aktie i Firstfarms starter dagen med at stige 2,3 pct. til 65,50 kr.

/ritzau/FINANS