Henter kommentarer

Aktierne er rødglødende - Danske Bank har særligt råd, hvis du satser på dem


 
Hvad er en ETF? Bodil Johanne Gantzel og aktiechef Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Kunstig intelligens er »rødglødende på aktiemarkedet« – torsdag så vi eksempelvis chipgiganten Nvidia, der leverer de nødvendige produkter til forskellige former for kunstig intelligens, stige 24 pct.

Derfor kan det også være naturligt, hvis man som investor ønsker at blive eksponeret mod denne »megatrend«, lyder det fra Danske Banks investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen i en klumme.

Læs også: Jyske Bank om populær dansk aktie: 'Køb'

Han anbefaler dog, at man sørger for en bred eksponering i stedet for at gå fuldt ind i enkeltselskaber:

»Det er i øvrigt også vores generelle tilgang til investeringer inden for teknologi, hvor du skal passe på ikke at stirre dig blind på kunstig intelligens. Sørg for en god spredning, og husk, at teknologi favner bredt,« skriver Lars Skovgaard Andersen og fortsætter:

»Ser man for eksempel på S&P’s nordamerikanske teknologiindeks, omfatter det alt lige fra hardware og software til datasikkerhed, streaming, sociale medier, elbiler, e-handel, betalingskort – og meget mere. En investering via en relevant fond kan være en oplagt måde at sikre sig den fornødne spredning.«

Læs også: Strateg om voldsom udvikling: »Det er uhørt, det der sker«

Han påpeger derudover, at teknologi i hans optik altid bør være en del af en investors portefølje – uanset om det er kunstig intelligens eller ej:

»Digitaliseringen af vores samfund er en megatrend, du bør være eksponeret imod. Men pas som altid på med ikke at overgøre tingene, for der vil altid komme modvinde undervejs. Det gælder også for Nvidia,« skriver Lars Skovgaard Andersen.

Læs også: 3 konkrete råd til at undgå investeringsfejl

Læs også: Strateg om 2023's vinderaktier: De rummer et stort potentiale