Henter kommentarer

Aktiestrateg om C25-aktie: 'Jeg ville være forsigtig med at købe ind i aktien'


»Første kvartal kommer ikke til at blive køn læsning.«

Sådan lyder forudsigelsen fra Michelle Nørgaard, der er Jyske Banks senior aktiestrateg, for vindmølleproducenten Vestas' første kvartals regnskab, der lander 10. maj.

»Hvis man havde en forventning om, at Vestas kom ud og overraskede positivt den 10. maj, så må jeg nok skuffe investorerne. Da vi snakkede med Vestas forud for først kvartalsregnskabet, så var ordlyden bestemt heller ikke positiv,« siger hun i onsdagens afsnit af Euroinvestors podcast, Millionærklubben.

Læs også: Se listen: De 9 største sundhedsaktier

»Hvis vi kigger historisk på første kvartal, så er der tale om et svagt kvartal generelt set. Det er et kvartal, der er kendetegnet ved at have et lav aktivitetsniveau, og for i år bliver det heller ikke nogen undtagelse,« tilføjer hun.

Michelle Nørgaard forklarer, at det kommer til at betyde, at indtjeningsevnen kommer under pres, og det er oven i, at Vestas har været ude og nævne, at der ligger en række dårlige projekter i deres ordrebøger, som de ikke kommer til at tjene særlig mange penge på.

»Jeg har godt nok svært ved at se, hvordan det kunne have en positivt indvirkning på indtjeningen,« lyder det fra aktiestrategen.

Læs også: Cheføkonoms forudsigelse: Det vil der ske med dansk økonomi

Hvis vi kigger på 2023 som helhed, så har markedet langt hen ad vejen afskrevet dette år, forklarerMichelle Nørgaard.

»Hvis vi så kigger ind i 2024, for aktiemarkedet køber som bekendt ind på en forventning om, hvad indtjeningen vil være indenfor de næste 12 måneder, så ser det heller ikke synderligt meget bedre ud. Der ligger stadig de her dårlige projekter i ordrebogen ved udgangen af 2023,« fortsætter hun.

Hun tilføjer, at der altså ikke lige nu er noget, der kan være med til at give yderligere vind i deres vindmøller på den korte bane eller lige foreløbig.

»Jeg ville i hvert fald være forsigtigt med at købe ind i Vestas-aktien,« lyder det fra aktiestrategen.

Læs også: Investeringsstrateg i opråb: Husk disse aktier, hvis recessionen kommer

Også Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen var med i Millionærklubben-studiet.

Han forudser, at vi skal et stykke ind i 2024 før investorerne kan forvente at få den fulde effekt af de højere salgspriser, flere ordrer, lavere transportomkostninger og lavere inputpriser generelt.

Vestas-aktien er faldet omkring 7 pct. over de seneste tre måneder.

Læs også: Millioner har sygdommen – dansk gigant tættere på middel mod det

Læs også: Markedsanalytiker: Det ser danskerne som den største trussel mod porteføljen