Henter kommentarer

Aktieveteran ærgerlig over dansk bank: 'Det har været meget skuffende'

Jyske Bank præsenterede et historisk resultat, men alligevel er den garvede investor Jens Løgstrup skuffet.

For Jyske Bank har valgt at lade sit aktietilbagekøbsprogram vente. Hvornår det kommer vides ikke, og banken skriver, at det er »afhængigt af Jyske Banks kapitalposition.«

»Det har været meget skuffende, at Jyske Bank ikke kom i gang med tilbagekøbet af egne aktier,« fortæller Jens Løgstrup til Euroinvestor.

Han har fulgt bankaktierne i mange år, og den erfarne investor er selv storaktionær i Jyske Bank. Men han er uforstående over for bankens beslutning.

»På et eller andet tidspunkt, så skal man stoppe med at polstre yderligere og begynde at lave aktietilbagekøb,« mener han.

Han forstår godt bankens ræsonnement, men han synes alligevel, at det går for langsomt.

Læs også: Dansk aktie stiger op mod 200 pct. - aktiechef fremhæver det, der sker under overfladen

»Det er i orden, at man skal reetablere sin kapital efter købet af Handelsbanken. Det er forståeligt, men man er ved at være der, hvor man må se at få gang i de her ting.«

Jyske Bank købte den svenskejede Handelsbanken tilbage i 2022, og det tog godt på bankens finanser. Jens Løgstrup peger dog på, at bankens økonomi er et sted, hvor det ikke giver mening at vente længere.

»Man er grundlæggende meget forsigtig, og det skal man også være, men kapitalforholdene er ved at være der, hvor man godt kunne begynde på aktietilbagekøb efter min vurdering.«

Den garvede investor sammenligner Jyske Bank med Sydbank, fordi de »i grove træk er lige solide.« 

Han holder banken fra Silkeborg op imod banken fra Aabenraa. For i Jens Løgstrups øjne har Sydbank handlet på den rigtige måde oven på deres rekordregnskab.

»Jyske Bank har udloddet nærmest ingenting og starter ikke et aktietilbagekøb, hvor Sydbank er ude med en kraftig udlodning og et kraftigt aktietilbagekøb. Det er sådan set det, som jeg synes, er noget af det allervigtigste lige nu.«

Læs også: Det ville aktiechefen købe

Han er ikke den eneste, som har haft hænderne i vejret over Sydbanks beslutning om både at udlodde udbytte og aktietilbagekøb.

»Markedet har jo i den grad belønnet, at Sydbank gør noget for at komme aktionærerne i møde med både aktietilbagekøb og udbytte,« fortæller Jens Løgstrup.

Han peger på, at ledelserne i de to banker nok har forskellige tilgange.

»Det er nok ledelsen i Jyske Bank, som er mere forsigtig, end man er i Sydbank.«

Jens Løgstrup må nok vente lidt endnu på et aktietilbagekøbsprogram fra Jyske Bank. Selv fremhæver han det næste kvartalsregnskab fra Jyske Bank som vigtigt.

»Det der er ekstremt spændende, hvis vi kigger lidt frem til førstkommende kvartalsregnskab, fordi vi får en afklaring på, om de kommer i gang med de tilbagekøb af egne aktier.«

Kigger man på børsreaktionen på dagen for regnskaberne, så havde Sydbank en god dag, hvor aktien steg med 9,5 pct., mens Jyske Bank havde en sløj dag, hvor aktien steg med 0,5 pct.

Læs også: Børshus hæver kursmålet for C25-aktie med 28 pct.

Læs også: Dansk medicinalaktie stiger markant – amerikansk konkurrent styrtdykker