Henter kommentarer

Aldrig set før – Nvidias stigning er den største nogensinde


Det er aldrig sket før, at et selskab er blevet så meget værd på så kort tid.

Torsdag blev Nvidia-aktien sendt ud i en opsigtsvækkende stigning på 16 pct. Det øgede chipmastodontens markedsværdi med over 230 mia. dollar på én dag. Det er den største enkeltdags stigning i markedets historie. 

Nvidias stigning slår rekorden på 197 milliarder dollar, som teknologimastodonten Meta Platforms satte tidligere på måneden.

Udviklingen cementerer Nvidias position som en af de mest værdifulde virksomheder på børsen.

Læs også: Nvidia-topchefens formue er eksploderet

Den ekstraordinære skyldes, at Nvidia smadrede markedets forventninger til, hvor godt det går og ventes at gå det amerikanske selskab, der laver computerchips, der er egnet til udbredelsen af kunstig intelligens.

Nvidia forventede eksempelvis at tjene 2 mia. dollar mere end det, som de professionelle analytikere på Wall Street havde regnet med.

Software-titanen Microsoft er verdens mest værdifulde selskab målt på markedsværdi, skriver companiesmarketcap. Selskabet har en markedsværdi på 3.058 mia. dollar. Det næstmest værdifulde selskab er iPhoneproducenten Apple, der har en markedsværdi på 2.847 mia dollar. Saudi Aramco har en markedsværdi på 2.065 mia. dollar, mens Nvidia har en markedsværdi på 1.963 mia. dollar