Henter kommentarer

Alphabet-aktien er steget markant - det mener analytikerne om aktiens fremtid


Aktien i den amerikanske teknologikonglomerat er i løbet af de seneste 12 måneder braget op med lige knap 24 pct.

Men hvad er udsigterne for aktien fremadrettet?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Alphabet-aktien, så er der fortsat tiltro til aktien.

Der er ifølge Bloomberg 67 analytikere, der har dækning af Alphabet.

Læs også: Aktiechef: Disse tre begivenheder kan sætte gang i sommeraktiefest

Af de 67 analytikere har 56 en købsanbefaling. 11 analytikere har en hold-anbefaling, mens ingen har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de aktien stige med 14,4 pct.

De vurderer, at Alphabet-aktien kan bevæge sig op på 195 dollar, hvor kursen nu ligger på omkring 170,34 dollar.

Den, der er mest positiv over for Alphabet-aktien, er analysehuset Susquehanna, der har en købsanbefaling og et kursmål på 225 dollar.

I den modsatte ende af skalaen finder man Itau BBA Securities, der har en hold-anbefaling og et kursmål på 143 dollar.

En hold-anbefaling betyder, at man som investor bør holde fingeren fra handelsknappen. Det betyder kort sagt, at hvis du allerede har Alphabet-aktien, skal du ifølge banken beholde aktien. Hvis du gerne vil have aktien, er det bedre at afvente udviklingen indtil der kommer mere klarhed over, hvor aktiekursen skal hen herfra.

Millionærklubben byder torsdag 23. maj indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Det skal handle om energi- og råvaremarkederne, og hvordan priserne på de globale råvaremarkeder vil blive påvirket af disse nye dagsordener fremover, og om der findes oplagte investeringsmuligheder i lige præcis de bevægelser.

Debatten styres af Millionærklubbens faste vært, Bodil Johanne Gantzel, og i panelet kan du møde: Ole Hansen, chefstrateg fra Saxo Bank, Arne Lohmann Rasmussen, chefanalytiker i Global Risk Management og Lau Svenssen, fast deltager i Millionærklubben og chefanalytiker hos Svenssen og Tudborg. Billetter kan købes her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer

Læs også: Inflationsgyser afgjort: Har kontant betydning for din pengepung

Læs også: Mulig aktieguldfugl: Det her er Per Juuls største aktiesats