Ambu formand: Timing er rigtig frem mod næste skridt på Ambus rejse


Ambu A/S på Baltorpbakken 13, Ballerup. Onsdag den 22 august 2018. Et af de nye medlemmer i C25-indekset, Ambu, kommer med regnskab for tredje kvartal i regnskabsåret 2017/18. Det skriver Ritzau, torsdag den 23. august 2018. Ambu A/S på Baltorpbakken 13, Ballerup. Onsdag den 22 august 2018. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Ambu A/S på Baltorpbakken 13, Ballerup. Onsdag den 22 august 2018. Et af de nye medlemmer i C25-indekset, Ambu, kommer med regnskab for tredje kvartal i regnskabsåret 2017/18. Det skriver Ritzau, torsdag den 23. august 2018. Ambu A/S på Baltorpbakken 13, Ballerup. Onsdag den 22 august 2018. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Jens Bager har de seneste ni år siddet for bordenden i Ambus bestyrelseslokale, men snart er det slut. Han har nemlig besluttet at træde tilbage, da tiden er inde til nye kræfter, fortæller han til Ritzau Finans om beslutningen.

- Selskabet har fået en ny direktør, der har udstukket en ny retning, og derfor synes jeg, at timingen er helt rigtig til at få nye kræfter og øjne i formandsstolen til det næste skridt, lyder det fra Jens Bager.

- Juan Jose Gonzalez er kommet rigtig godt ind i selskabet, hvor han har udstukket en ny kommerciel linje. Så timingen er helt rigtig i min verden, siger den snart forhenværende bestyrelsesformand.

Der er allerede sat navn på den nye formand - bestyrelsen har nemlig indstillet Coloplast og Lundbecks bestyrelsesformand, Lars Rasmussen, til posten. Han skal nu vælges på Ambus generalforsamling i december.

- Efter ni år er timingen rigtig til at få nye kræfter ind - og jeg er utrolig glad for, at Lars Rasmussen har sagt ja til at blive ny bestyrelsesformand, siger Jens Bager.

Fremtiden bringer mere af det samme arbejde for den snart forhenværende Ambu-formand - uden at han dog vil røbe hvor og hvornår:

- Jeg skal lave det samme som i dag - arbejde med investeringer i selskaber og deltage i bestyrelsesarbejde. Det bruger jeg mit liv på, og det vil jeg også fremadrettet, lyder det fra Jens Bager.

FMD: RIGTIGT TIDSPUNKT AT SKIFTE DIREKTØR I MAJ

Ambu maj skiftede i maj ud i hjørnekontoret, da Juan Jose Gonzalez erstattede Lars Marcher som topchef.

Det kom som en overraskelse for markedet, da Lars Marcher havde stået i spidsen for selskabet i mere end ti år, hvor han havde taget det på en markant vækstrejse.

Den nye chef - Juan Jose Gonzalez - har siden sin ankomst blandt andet besluttet at stoppe udviklingen af engangskoloskopet SC210, ligesom at der er foretaget en markant ændring af salgsmetoderne på det amerikanske marked.

Spørgsmål: Gik det for lang tid, før der kom en ny direktør til?

- Jeg mener selv, at timingen har været rigtig. Selskabet stod i de sidste faser af en strategiplan, og den er nu ved at blive erstattet af ny retning.

- Timingen i forhold til afslutningen af ét strategimål til nu at sætte en ændring har været rigtig - også i forhold til direktørskiftet, lyder det fra Jens Bager.

Dagen, hvor Ambu meldte ud om ændringerne i ledelsen, 10. maj, mistede selskabet 8 mia. kr. i markedsværdi, da aktien faldt 20,4 pct. til 140 kr.

Onsdag handles aktien til 112,80 kr. på børsen i København efter en stigning på 12,1 pct. oven på onsdagens regnskab og den varslede ændring i bestyrelsen.

/ritzau/FINANS