Henter kommentarer

Ambu rammer lige på forventningerne


Medicoselskabet Ambu lander lige på analytikernes forventninger.

Det fremgår af Ambus regnskab for andet kvartal af 2024 i selskabets skæve regnskabsår, der er blevet offentliggjort tirsdag morgen.

I andet kvartal for 2024 havde Ambu en omsætning på 1.367 mio. kr., hvor analytikerne havde ventet 1.367 mio. kr., ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

Selskabet kan også løfte sløret for en organisk vækst på 15,5 pct. og en EBIT-margin før særlige poster på 14,2 pct.

Dette rammer lige på estimaterne fra analytikerne på henholdsvis 15,5 pct. og 14,2 pct.

EBIT-marginen kaldes også for overskudsgraden, og den følges nøje af investorer og analytikere, da nøgletallet er et udtryk for, hvor stor en del af omsætningen i virksomheden, der er tilbage, når selskabet har betalt sine driftsomkostninger.

»Jeg er tilfreds med tallene for andet kvartal af vores regnskabsår 2023/2024,« skriver Britt Meelby Jensen, der er direktør for Ambu, i regnskabet.

»Vores endoskopi forretning voksede i alle segmenter, og vi har for nylig udvidet og styrket vores tilbud inden for gastroenterologi ved at opnå FDA-godkendelse af aScope Gastro Large og aScope Duodeno 2,« tilføjer hun. 

Tilbage i starten af april opjusterede Ambu deres forventninger til helåret, som selskabet i dagens regnskab fastholder.

Medicoselskabet venter dermed en organisk omsætningsvækst på 10-12 pct. og en EBIT-margin før særlige poster på 10-12 pct. i 2024/2025. 

Ambu-aktien er steget med 6,1 pct. over det seneste år.

Læs også: Regnskab kan få stor betydning for mange danske porteføljer: 'Kommer til at sætte scenen'

Læs også: Så godt er det gået for de danske investorer i år: Her er, hvad de købte og solgte