Henter kommentarer

Amerikansk byggegigant klar med friske tal: Hæver udbyttet


Salget går tilbage for den amerikanske byggekæde Home Depot, som sælger værktøj og byggematerialer til amerikanske forbrugere. 

Det viser et friskt regnskab fra Home Depot, som er blevet lagt frem tirsdag. 

Salget i fjerde kvartal går således tilbage med 3,5 pct. sammenlignet med sidste år. Det er dermed femte kvartal i streg, at omsætningen går tilbage hos Home Depot. 

Ifølge Bloomberg tilskriver byggekæden det svigende salg med, at amerikanerne holder igen med renovationer og byggeprojekter på grund af høje renter samt en nedgang i byggeriet. 

Læs også: Novo Nordisk sænker kunders madforbrug - særligt en madvare bliver valgt fra

For 2024 forventer Home Depot dog, at salget vil vokse med omkring 1 pct., hvilket er lavere end det, som analytikerne havde regnet med. Analytikerne på Wall Street havde ifølge mediet CNBC regnet med vækst i salget på 1,6 pct. for 2024. 

Home Depot sender vil dog sende flere penge tilbage til aktionærerne. Selskabet hæver sit udbytte for kvartalet fra 2,09 dollar per aktie til 2,25 dollar per aktie. Det er en smule højere, end estimaterne fra Bloomberg. 

Når et selskab udbetaler udbytte, sender den en del af sit overskud tilbage til aktionærerne. 

Det er typisk veletablerede selskaber med stabil indtjening, der udbetaler udbytte, f.eks. forsikringsselskaber, forsyningsvirksomheder, eller fødevareproducenter.

Det seneste år er Home Depot-aktien steget med knap 14 pct.