Henter kommentarer

Amerikansk gigant åbner døren for kunstig intelligens - steg til højeste niveau siden august


 
Hvorfor hedder det ‘bull og bear’? Det spørgsmål dyster Millionærklubben-vært Bodil Johanne Gantzel og aktiechef Michael Friis Jørgensen om at svare først på i videoen ovenfor.
Vis mere

Nyheden om, at den amerikanske softwarekoncern Adobe vil være med på bølgen for kunstig intelligens, sender aktien op i det højeste niveau siden august.

Aktien steg 5,6 pct. til 463,68 dollar ved 16.30-tiden fredag. Ved børsluk lå niveauet dog lidt lavere for Adobe-aktien.

Torsdag meddelte selskabet, at det vil tilbyde licenser med AI-værktøjer til Adobes programmer, der kan generere indhold som tekst og billeder.

Læs også: Lau Svenssen: Denne aktie kan noget

Det har fået flere analytikere til at hæve kursmålet for aktien heriblandt Wells Fargo, der også løfter anbefalingen til positive "overvægt" fra "ligevægt", mens kursmålet øges til 525 dollar fra tidligere 420 dollar.

En særlig del af licensen er, at programmet vil fjerne vandmærker fra genererede billeder - og skulle en virksomhed komme i juridisk karambolage for brugen af billeder, vil Adobe betale erstatning og give retshjælp. Det fremlagde Ashley Still, der er underdirektør i Adobe, ifølge Bloomberg News i et interview.

Læs også: Den største fare ved P/E-tallet

Adobe har en lignende service for licensen til Adobe Stock, som er et bibliotek af digitale billeder.

Adobe-aktien har siden sit peak i august på 451,02 dollar været på en rustjetur. Aktien røg allerede en måned efter ud af kurs og blev trukket ned til 275,20 dollar.

Adobe-aktien er siden september steget 68,5 pct.

.\˙ MarketWire