Henter kommentarer

Amerikansk investeringsbank om dansk gigant: Vælg dem fremfor konkurrenten


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

DSV har fået indledt dækningen hos den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley, der har anbefalingen "ligevægt" og et kursmål på 1422 kr.

Det fremgår af Bloomberg News.

Morgan Stanley venter i 2023 et udfordrende år for logistik- og fragtselskaberne oven på en historisk stærk periode de seneste år.

Læs også: Storbank advarer: Disse aktier vil falde op til 10 pct. på få måneder

Analytiker Cedar Ekblom vurderer, at efterspørgslen på sø- og luftfragt er svagt, hvilket tynger fragtraterne.

Over længere tid kan større fragtselskaber som DSV mindske tabt fortjeneste på lange ruter gennem salg af andre services. Også DSV's eksponering mod fragt til lands kan opveje, vurderer analytikeren.

Læs også: Som ung brugte hun hele børneopsparingen på et gulvtæppe i en lejebolig – i dag kan hun gå på pension 10 år før tid

Cedar Ekblom har samtidig indledt dækningen af den schweiziske konkurrent Kuehne + Nagel med den negative anbefaling "undervægt".

Med udgangspunkt i overskudsmarginerne og vækstmulighederne foretrækker han derfor DSV, skriver Bloomberg News.

Aktien i DSV blev tirsdag handlet i 1360,50 kr. efter et fald på 0,2 pct. Kursmålet på 1422 kr. afspejler således et potentiale på 4,5 pct.

.\˙ MarketWire