Henter kommentarer

Amerikansk nedkøling: Jobtal lander under forventning


I november blev der skabt færre job i den private sektor i USA end ventet.

Det viser den nye såkaldte ADP-rapport. Den viser, at der i november blev skabt 103.000 nye job i den private sektor i USA. Det ligger under økonomernes forventning, som lå på 130.000.

I oktober blev der skabt 106.000 nye job i den private sektor i USA. Tidligere var det blevet meldt ud, at der var blvet skabt 113.000 nye job i oktober, men det tal er blevet nedrevideret, da dagens nye tal for november blev udgivet. 

Læs også: 

ADP-rapporten er et tal, som nordisk investeringsstrateg hos Saxo Bank, Oskar Barner Bernhardtsen, tidligere har fremhævet, som noget man skal holde øje med, fordi tallet kan give en indikation om, hvordan det vigtige amerikanske nøgletal non-farm payroll kommer til at se ud.

Non-farm payroll kaldes også »kongetallet«, og det viser hvor mange job der er skabt udenfor landbruget i USA.

Kongetallet offentliggøres fredag klokken 14:30. Økonomerne forventer, at tallet lander på 180.000 nye job i oktober. I oktober overraskede kongetallet og landede på 150.000.

Læs også: 

Tirsdag landede et andet af de vigtige tal i optakten til kongetallet. Det var  JOLT-rapporten, som viste, at der i oktober havde været markant færre jobopslag end forventet. Tallet landede på 8,7 mio., hvor økonomerne på forhånd havde regnet med 9,3 mio.

Der bliver holdt skarpt øje med jobtallene i øjeblikket, og det er faktisk fordi mange aktieinvestorer går og håber på 'dårligt' nyt. Det skyldes, at et stærkt amerikansk jobmarked kan puste til inflationen. 

Den amerikanske centralbank har ligesom andre centralbanker Verden over brugt rentestigninger til at dæmpe inflatione, men den metode er ikke populær blandt aktieinvestorer. 

Det skyldes, at højere renter giver sværere vilkår for virksomhederne.

Læs også: 

Læs også: