Henter kommentarer

Amerikansk selskab i massiv nedtur efter pludseligt direktørskifte


 

Investorerne har fredag trukket stikket til det amerikanske selskab Chargepoint, der laver ladestandere, efter direktøren er blevet udskiftet og efter præsentation af foreløbige regnskabstal.

Efter en lille time i handel falder aktien over 35 pct. på Wall Street.

Dermed er selskabets markedsværdi skrumpet til blot 750 mio. dollar mod 11,2 mia. dollar i juni 2021, skriver Bloomberg News.

Læs også: Dansk børschef ser flere noteringer næste år: 'Kommer til at se fornuftigt ud'

Nyheden om direktørskiftet kom frem sent torsdag, hvor det blev meddelt, at Pasquale Romano, der har været direktør i selskabet siden 2011, og finansdirektør Rex Jackson begge er fortid i selskabet.

Oveni viste et foreløbigt regnskab, at omsætningen i kvartalet, der sluttede ved udgangen af oktober, kommer til at ligge mellem 108-113 mio. dollar, hvilket er et pænt stykke under analytikernes estimat på 155,6 mio. dollar ifølge Bloomberg News.

Selskaber bag elladestandere har haft det hårdt i USA i konkurrencen mod Tesla, der har sat egne ladestandere op med stik, der har en anden tilslutning end i resten af industrien.

Chargepoint har forfremmet Rick Wilmer til ny direktør. Han kom til selskabet i juli sidste år og har hidtil været driftsdirektør. Mansi Khetani er udnævnt som midlertidig finansdirektør, skriver Bloomberg.

Læs også: Champagne, plakater og et tryk på stor orange knap: Sådan kom dansk vækstaktie på børsen i København

Læs også: Det kan måske snart blive billigere at låne til boligen

.\˙ MarketWire