Henter kommentarer

Amerikansk storbank i chok-melding: Helt nyt syn på kryptovaluta


 

Den amerikanske storbank JPMorgan Chase har gentagne gange talt dunder om de mange nye kryptovalutaer, der er dukket op i de senere år. Særligt bitcoin har fået et par svinere fra storbanken.

I starten af året lød det fra analytikere i JPMorgan, at bitcoin næppe nogensinde kommer over 40.000 dollar igen. I starten af maj måned i år fik bitcoin denne svada med fra JPMorgans topchef, selveste Jamie Dimon.

»Jeg er ikke bitcoin-fan. Jeg er faktisk helt ligeglad med bitcoin,« sagde Jamie Dimon dengang.

Nu er tonen tilsyneladende en anden. I et strategisk skifte har storbanken lanceret en decideret fond, der placerer kapitalen i en række forskellige kryptovalutaer. Det skriver kryptositet Coindesk, der også mener at vide, at fonden vil være helt passiv og er lavet i samarbejde med NYDIG - en finansiel virksomhed, der er specialiseret at tilbyde forskellige løsninger baseret på bitcoin.

Bitcoin og en række andre kryptovalutaer har haft fart på i de seneste dage. I det seneste døgn er bitcoin steget 3,5 pct. og ligger i 39.351 dollar pr. bitcoin. Verdens næststørste kryptovaluta, Ethereum, er steget 8,2 pct.

Ifølge det amerikanske medie er planen, at bankens rigeste kunder får tilbudt mulighed i at spekulere i den nye fond.

Med til historien hører dog også, at selv om Jamie Dimon personligt ikke bryder sig om de digitale valutaer, så har han også sagt anerkendt, at kunderne har efterspurgt krypto-produkter.

»På den anden side er kunderne interesserede, og jeg skal ikke fortælle, hvad kunderne skal gøre,« sagde han ved samme lejlighed.

JP Morgan har ingen kommentarer til oplysningerne fra Coindesk.

Læs også: Danskerne handler aktier i sommervarmen - her er de store investorhits

Læs også: Storinvestor om dansk aktiedarling: 'Det er en sand indtjeningsmaskine'