Henter kommentarer

Analytiker om dansk biotekselskab: Det kan blive en gamechanger


Der er umiddelbart ikke grund til at være bekymret for at føje Genmab-aktien til porteføljen forud for det kommende regnskab.

Det vurderer aktieanalytiker Frank Hoerning Andersen fra rådgivningsselskabet HC Andersen Capital i tirsdagens udgave af podcasten Millionærklubben. Han har fulgt medicinalsektoren indgående i årrække, hvilket blandt andet omfatter det danske biotekselskab Genmab, der har specialiseret sig inden for kræftforskning.

I Millionærklubben tirsdag forklarede han, at Genmab-aktien godt kunne være en hjørnesten i porteføljen, også forud for det kommende regnskab.

»Det er typisk sådan for biotekselskaber, at det ikke er på regnskabsdagene at man får de store nyheder. Det er i stedet på dagene indimellem,« udtaler Frank Hørning.

Læs også: Genmab-topchef: Tre produkter kan blive til fem i år

Vi har fortsat tiltro til, at salgstallene for Darzalex vil udvikle sig i andet kvartal 2021, således de vil være understøttende for den udstedte selskabs guidance. Vi kender dog allerede salgstallene for andet kvartal 2021, før Genmab offentliggør sit regnskab, da partneren Janssen Pharmaceuticals, som står for salget offentliggør salget for Darzalex. Derfor er der typisk ikke de store overraskelser i Genmabs regnskab, forklarer Frank Hørning.

For ham at se giver det imidlertid mening at have Genmab-aktien i porteføljen forud for den årlige kræftkonference, ASCO, der bliver afholdt af American Society of Clinical Oncology (ASCO) fra 4-8 juni 2021.

»Her kan der komme fase 2-data på epcoritamab, som udvikles til behandling af NHL lymfekræft. Derfor vil jeg foretrække at have Genmab-aktien i porteføljen gående ind mod ASCO-konferencen,« udtaler biotekanalytikeren.

Læs også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Derudover bør man som investor også holde øje med Tisotumab vedotin, som udvikles mod solide tumorer, heriblandt livmoderhalskræft, hvor Genmab fik tildelt priority review i sidste uge, hvilket reducerer de amerikanske sundhedsmyndigheders (FDA) behandlingstid til ca. 6 måneder fra ca. 10 måneder. Produktet skal til eksamen hos FDA 10. oktober 2021, hvor det potentielt kan godkendes, fortæller Frank Hørning.

Gode data fra solide tumorer vil efter Frank Hørnings vurdering være en »game-changer«, da Genmab herved vil bevæge sig fra 'kun' at være et selskab, der behandler hæmatologiske cancer sygdomme til også at behandle solide tumorer.

Genmab er i gang med en transformation, hvor selskabet ændrer sig fra kun at være Darzalex til at have flere spændende kommercielle produkter. Det vil efter analytikerens vurdering være med til at løfte indtjeningen og dermed værdisætningen af Genmab.

I videoen ovenfor ses udviklingen i markedsværdien for en række selskaber i sundhedssektoren. Grafikken er lavet via Flourish Studio

Læs også: Genmab får FDA-accept og tildelt hurtig proces - ADS'er stiger i eftermarkedet

Læs også: Der er stort potentiale i Genmab vurderer Jyske Bank