Henter kommentarer

Analytiker om kendt dansk aktie: Den er i høj grad undervurderet


 
Hvad er udbytteaktier?
Vis mere

NNIT's regnskab for første kvartal gav torsdag grund til nyfunden optimisme omkring aktien i it-selskabet, efter at der langt om længe er blevet lagt sidste hånd på frasalget af infrastrukturforretningen.

Det vurderer Danske Bank i en kommentar efter regnskabet.

»Selv om 2022 var et svagt år for NNIT, giver væksten og det forbedrede overskud i første kvartal grund til optimisme for det nye NNIT som en udbyder af it-løsninger,« skriver analytiker Poul Ernst Jessen.

Læs også: Storbank ser kurspoteniale på 49 pct. i dansk aktie

»Fundamentet er lagt for tocifret vækst med en god profitabilitet,« fortsætter han og tilføjer, at han vurderer, at aktien i NNIT i høj grad er undervurderet.

NNIT meddelte i slutningen af april, at man efter længere tid havde gennemført frasalget af infrastrukturforretningen til fonde under Agilitas Private Equity.

Med frasalget kan NNIT nu fokusere på sin forretning bestående af divisionerne Life Sciences Solutions og Cloud and Digital Solutions.

Læs også: Investeringsbank ser kurspotentiale på 50 pct. i lille dansk aktie - anbefaler at købe den

Frasalget efterlader endvidere en række omkostninger - "stranded costs" - som Danske Bank ser ude af billedet før udgangen af tredje kvartal.

I første kvartal betalte NNIT 14 mio. kr. i omkostninger forbundet med frasalget.

Justeret for omkostningerne realiserede NNIT en bruttomargin i første kvartal på 18,9 pct. og en EBIT-margin på 8,5 pct. Industristandarden er en bruttomargin på 30 pct., og der spås derfor yderligere fremgang for it-selskabet.

Danske Bank gentager sit kursmål for aktien på 120 kr. og anbefalingen "køb".

Læs også: Her er Warren Buffets 10 største sats

Læs også: Børshus ændrer syn på dansk folkeaktie: Anbefaler at sælge den

.\˙ MarketWire