Henter kommentarer

Analytiker om SAS-aktien: 'Der er ikke meget tilbage'


 
Hvad er shorthandel?
Vis mere

I onsdagens kvartalsregnskab skriver SAS, at der vil være »ingen eller meget lille værdi« for investorerne i selskabet, når den såkaldte Chapter-11 proces er gennemført i USA.

Og den melding er der ikke nødvendigvis noget nyt i, siger aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen, der følger SAS tæt.

I stedet bider han mærke i at SAS »strammer retorikken« og nu også skriver, at heller ikke selskabets kreditorer skal forvente, at der er nogen nævneværdig værdi tilbage efter processen.

»Billedet er altså, at det ikke er meget, der er tilbage. Altså de simple kreditorer, som står før investorerne i SAS, de får formentlig kun en meget beskeden del af deres tilgodehavende tilbage, når Chapter-11 processen er afsluttet,« fortæller Jacob Pedersen.

Læs også: Stort børshus fremhæver to danske aktier: 'For billig til at ignorere'

En chapter 11-proces kan betegnes som en kontrolleret betalingsstandsning, fordi det giver et selskab mulighed for at forsætte driften, samtidig med at gælden bliver omstruktureret.

»SAS-ledelsen har været meget konkrete omkring det her. Og det er deres måde at fortælle investorerne, at de ikke skal regne med at aktien er noget værd efter Chapter-11 processen. Så hvis investorerne ellers læser det, så kan det være at de opfører sig anderledes end i de sidste kvartaler,« siger Jacob Pedersen.

Her henviser han til, at SAS stadig handles flittigt på børsen, og at selskabet stadig har en markedsværdi på 2,5 milliarder svenske kroner. Oveni det, så står der også i det kapitalrejsningsdokument, som SAS for nylig har fået godkendt, at de nye investorer der kommer med penge til SAS, kan få indflydelse over om SAS skal være børsnoteret eller ej.

»Og man kan forestille sig, at de aktier der er i selskabet nu bare bliver erklærede værdiløse, og så kommer der en ny aktieklasse, hvis SAS stadig skal være på børsen,« siger Jacob Pedersen og tilføjer:

»Alternativt så ligger det lige for bare at sige, at de aktier der er på fondsbørsen nu, de er ikke noget værd. Dem kan man ikke få noget for.«

SAS-aktien er i skrivende stund faldet med 8,4 pct. i onsdagens børshandel.

Læs også: Pengegave på vej til 1,4 millioner danskere

Læs også: Nationalbanken advarer: Flere boligejere vil komme i økonomiske problemer