Henter kommentarer

Analytiker tager pænt imod ny melding fra C25-selskab: 'Fornuftigt'


Det danske vacccineselskab Bavarian Nordic falder tungt i onsdagens børshandel, hvor aktien lægger sig i bunden af det danske C25-indeks. 

Efter godt halvanden times børshandel falder Bavarian Nordic-aktien med 6 pct. 

Læs også: Ikonisk racerbil skal køre med dansk logo 

Det sker efter selskabet har præsenteret foreløbelige tal for 2023, som overgik forventningerne. Samtidig annoncerer Bavarian, at man dropper TAEK-VAC-programmet, som var selskabets eneste aktive immunonkologiprojekt. I stedet for har Bavarian Nordic valgt at fokusere sin forretning på forskning- og udvikling indenfor infektionssygdomme.

Den melding tager Peter Verdult, der er medicinalanalytiker hos Citi umiddelbart pænt imod, skriver Dagbladet Børsen. 

»Det omstillede fokus i forskning og udvikling er fornuftigt, og Bavarian Nordics værdi som et rendyrket vaccineselskab er efter vores mening undervurderet,” skriver analytikeren i en kommentar ifølge Børsen

Ifølge de foreløbelige tal for 2023 var omsætningen for året 7.062 mio. kr. sammenlignet med 3.151 mio. kr. i 2022. 

Her havde analytikerne ventet en omsætning på 6.949 mio. kr., ifølge data fra Bloomberg.

Det fremgår, at resultaterne er en følge af ekstraordinær vækst inden for rejsevacciner og en stigning i salget af koppe-/mpoxvacciner.

Investeringsøkonom hos Nordnet har i en kommentar til dagens melding også givet udtryk for, Bavarian Nordic nu blevet en mere »binær« og »fourdsigelig« forretning.

»Det er for såvidt også meget godt. Samtidig tager det en del af dynamik og dynamit ud af aktien, som skal prisfastsættes med en mere stabil udvikling uden mulighed for et hurtigt spydsspidsafkast,« skriver Per Hansen i en kommentar.

Det seneste år er Bavarian Nordic-aktien faldet med 31,2 pct. 

Læs også: Tidligere Novo-topchef sætter villa til salg for stort millionbeløb

Læs også: Bavarian Nordic overrasker med 'bedste økonomiske resultater nogensinde'