Henter kommentarer

Analytikerne ser 17 pct. potentiale i denne laks-aktie


Det norske fiskeopdrætsfirma Norway Royal Salmon har oplevet noget af en rutchebanetur i indeværende år.

Der er tale om et selskab inden for sektoren 'forbrugsvarer' med en markedsværdi på 9.210 mio. norske kroner – svarende 6.646 mio. danske kr. - og 176 antal ansatte.

I løbet af de sidste 12 måneder er aktien faldet 16,86 pct. Men hvad er udsigterne for aktien fremadrettet?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om NRS-aktien, så ser de et stort potentiale i aktien.

Der er ifølge Bloomberg 11 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har hele 8 en købsanbefaling, 3 analytikere har en hold-anbefaling, mens ingen af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et kurspotentiale på 17 pct.

De vurderer, at NRS-aktien kan bevæge sig imod 230,20 norske kroner.

Den, der er mest positiv over for NRS-aktien, er finanshuset Fearnley Securities, der har en købsanbefaling og et kursmål på 250 norske kroner. Et lignende synspunkt finder man hos Kepler Cheuvreux, der ligeledes har en købs-anbefaling samt et kursmål på 245 norske kroner.

I den modsatte ende af skalaen finder man Nordea, der har en hold-anbefaling og et kursmål på 204 norske kroner.

Norway Royal Salmon har en P/E-værdi på 21,10. Det er et tal, der dækker over, hvad du som investor reelt skal betale for en krones overskud efter skat, hvis man køber aktien.

Hør også: Millionærklubben: Luftfart, laks og sorte aktier

Læs også: Kommentar: Aktiesparekontoen kort fortalt