Henter kommentarer

Analytikerne ser 17 pct. potentiale i denne laks-aktie


 
Det er vigtigt at kende lidt til aktiemarkedets sektorer, for det kan måske ende med at sikre dig noget afkast. Det kan du se mere om her
Vis mere

Det norske fiskeopdrætsfirma Norway Royal Salmon har oplevet noget af en rutchebanetur i indeværende år.

Der er tale om et selskab inden for sektoren 'forbrugsvarer' med en markedsværdi på 9.210 mio. norske kroner – svarende 6.646 mio. danske kr. - og 176 antal ansatte.

I løbet af de sidste 12 måneder er aktien faldet 16,86 pct. Men hvad er udsigterne for aktien fremadrettet?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om NRS-aktien, så ser de et stort potentiale i aktien.

Der er ifølge Bloomberg 11 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har hele 8 en købsanbefaling, 3 analytikere har en hold-anbefaling, mens ingen af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et kurspotentiale på 17 pct.

De vurderer, at NRS-aktien kan bevæge sig imod 230,20 norske kroner.

Den, der er mest positiv over for NRS-aktien, er finanshuset Fearnley Securities, der har en købsanbefaling og et kursmål på 250 norske kroner. Et lignende synspunkt finder man hos Kepler Cheuvreux, der ligeledes har en købs-anbefaling samt et kursmål på 245 norske kroner.

I den modsatte ende af skalaen finder man Nordea, der har en hold-anbefaling og et kursmål på 204 norske kroner.

Norway Royal Salmon har en P/E-værdi på 21,10. Det er et tal, der dækker over, hvad du som investor reelt skal betale for en krones overskud efter skat, hvis man køber aktien.

Hør også: Millionærklubben: Luftfart, laks og sorte aktier

Læs også: Kommentar: Aktiesparekontoen kort fortalt