Henter kommentarer

Anonyme kilder: USA nærmer sig en aftale om gældsloft


Torsdag fortsatte forhandlingerne mellem demokraterne og republikanerne om gældsloftet i USA.

Og de to parter bevæger sig tættere på en aftale om gældsloftet, lyder det fra anonyme kilder til Bloomberg News.

De to parter er endnu ikke enige om loftets størrelse, men angiveligt vil parterne hæve gældsloftet og begrænse statens udgifter i to år, skriver Bloomberg.

Læs også: Den amerikanske økonomi vokser mere end ventet i kvartal

USA står til at ramme gældsloftet den 1. juni. En dato, der nærmere sig med hastige skridt, men ifølge USAs præsident Joe Biden kommer det ikke til at gå så vidt. Ifølge AFP udtalte han torsdag, at der ikke kommer til at være nogen betalingsstandsning.

Gældsloftet har været en varm kartoffel den seneste måneds tid, fordi den amerikanske finansminister Janet Yellen gang på gang har advaret om, at USA for første gang nogensinde står til ikke at kunne betale sine udgifter omkring 1. juni, hvis gældsloftet ikke løftes.

Demokraterne med den amerikanske præsident Joe Biden i spidsen har ønsket at hæve gældsloftet. På den anden side har Republikanerne ikke ønsket at hæve gældsloftet, medmindre Demokraterne skar ned i de offentlige budgetter.

En aftale om gældsloftet skal stemmes igennem parlamentarisk, og derfor er det ved at være sidste udkald om at nå en aftale inden 1. juni.

Læs også: På to år har Lars Tvedes fond tabt mere end 40 pct. Alligevel tror han på projektet: »Jeg håber, jeg er tilfreds om et par år«

Læs også: Lau Svenssen vil ikke røre aktien: Analysehus tror at den kan fordoble i pris