Henter kommentarer

| Opdateret

Danske Banks Chris Vogelzang: Antallet af personer, vi beklager at have mistet, er ikke særligt stort


Antallet af personer, som man i Danske Bank beklager at have mistet, er åbenbart ikke særligt stort

Det er i hvert budskabet udadtil og indadtil fra Danske Banks topchef, Chris Vogelzang, efter det tirsdag kom frem, at bankens direktør for Corporate & Institutions, Jakob Groot, er fortid i banken. Han er ifølge Børsen blot en i en række af Danske Bank-chefer, der har forladt banken i 2020. Chris Vogelzang fokuserer imidlertid på transformationen af banken.

I videoen ses udviklingen i markedsværdien pro anno for bankerne i OMX CPH Banks GI-indekset. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

»Vi har en masse dedikerede folk, og lad mig sige det på den her måde: Antallet af personer, vi beklager at have mistet, er ikke særligt stort,« siger den adm. direktør, ifølge avisen.

Chris Vogelzang tilføjer, at der i en bank på Danske Banks størrelse altid vil være en masse personer, der stopper og starter.

Chris Vogelzang har dog øjene rettet mod målet: At reducere kompleksiteten i organisationen, hvilket ifølge ham vil skabe en mere konkurrencedygtig bank for kunderne.

Ændringen i Danske Bank består i, at banken efter nytår samler de kommercielle aktiviteter i to forretningsenheder, 'Personal & Business Customers' og 'Large Corporate & Wholesale Customers'.

Den førstnævnte forretningsenhed skal fokusere og servicere privatkunder og små- og mellemstore virksomheder, og den skal ledes af Glenn Söderholm, der er chef for Banking Nordic hos Danske Bank.

Den anden forretningsenhed, Large Corporate & Wholesale Customers vil fokusere og servicere de største erhvervskunder og institutionelle kunder, hvilket også er på tværs af markederne. Denne søjle skal ledes af Berit Behring, der er chef for Wealth Management, oplyser banken.

Jakob Groot, der indtrådte i direktionen i 2018, erstattes af HR-direktør Karsten Breum, der har været ansat i Danske Bank siden februar i år.

Med virkning fra dags dato består Danske Banks direktion af følgende medlemmer:

- Chris Vogelzang, Administrerende direktør
- Berit Behring, Chef for Wealth Management og midlertidig Chef for Corporates & Institutions
- Carsten Rasch Egeriis, Chief Risk Officer
- Frans Woelders, Chief Operating Officer
- Glenn Söderholm, Chef for Banking Nordic og midlertidig Chef for Banking DK
- Karsten Breum, Chief People Officer
- Philippe Vollot, Chief Compliance Officer
- Stephan Engels, Chief Financial Officer

Læs også: Danske Bank: Ledelsesændring et forsøg på at komme ud af problemer

Læs også: Danske Banks topchef er i balancegang med ændringer siger analytiker