Henter kommentarer

Apple bedre end ventet på iPhones, wearables og serviceindtægter - NY

Elektronikgiganten Apple slog onsdag aften forventningerne på Wall Street - både til udviklingen i det overståede fjerde kvartal og til prognosen for det nye regnskabsårs første tre måneder. Aktien steg 2,0 pct. i eftermarkedet.

Det er salget af iPhones, wearables og serviceindtægterne, som alle har klaret sig bedre, end analytikerne havde ventet.

Apple regner med en omsætning i julekvartalet i intervallet mellem 85,5 og 89,5 mia. dollar. Midtpunktet af det område svarer til 87,5 mia. dollar, og det ligger over konsensus på 86,51 mia. dollar.

Forventningen til bruttomarginen ligger i intervallet 37,5 til 38,5 pct., hvilket også er over konsensus på 37,6 pct.

- Med kunder og anmeldere, som er vilde med den nye genration af iPhones, med dagens debut for nye støjudlignende AirPods Pro, med den varmt ventede ankomst af Apple TV+ bare to dage væk, og med vores bedste udbud af produkter og services nogensinde, er vi meget optimistiske omkring, hvad feriesæsonen har i vente, siger topchef Tim Cook, i regnskabet.

Æblekoncernen fik samtidig i sit fjerde kvartal en omsætning på 64,04 mia. dollar mod ventede 63,01 mia. dollar, mens overskuddet landede på 2,12 dollar per aktie mod konsensus på 1,76 dollar, ifølge Bloomberg News. Nettooverskuddet endte på 13,7 mia. dollar mod 14,1 mia. dollar i samme periode sidste år, men mod ventede 12,8 mia. dollar.

Det er både efterspørgslen på iPhones og salget af wearables, der har løftet omsætningen i kvartalet. Apple solgte i perioden iPhones for 33,4 mia. dollar mod ventede 32,3 mia. dollar, men alligevel under niveauet på 36,8 mia. dollar for et år siden.

Salget af wearables steg desuden med 54 pct. til 6,5 mia. dollar.

Indtægterne fra services, iTunes og App Store, voksede også med 25 pct. til 12,51 mia. dollar, mens 12,16 mia. dollar var ventet.

/ritzau/FINANS