Apple i rekord efter uventet salgsvækst og aktiesplit-melding


Foto: SAUL LOEB
Vis mere

Apple-aktien var på rekordkurs i det amerikanske eftermarked torsdag, efter at teknologigiganten leverede uventet salgsvækst i det forskudte tredje kvartal.

Apple-aktien blev sendt op med 6,4 pct. til 409,55 dollar i det amerikanske eftermarked, og aktien brød dermed gennem 400 dollar og ind i uberørt territorium.

Koncernens salg er steget med 11 pct. til 59,69 mia. dollar, hvor analytikerne "kun" ventede et salg på 52,30 mia. dollar.

Pandemien har holdt folk hjemme, hvilket har øget efterspørgslen efter Apples produkter, idet det har hjulpet millioner af forbrugere med at komme i kontakt med venner, familie og kolleger.

Læs også: Sådan hænger regnskabstallene sammen

Lanceringen af den billigere iPhone SE-model i april var også godt timet til de sværere økonomiske tider.

Salgsvæksten er blandt andet drevet af en uventet vækst i salget af iPhones på 1,7 pct. til 26,42 mia. dollar. Her ventede analytikerne 21,31 mia. dollar.

Serviceindtægterne steg 15 pct. til 13,16 mia. dollar, hvilket er stort set som de ventede 13,12 mia. dollar.

Indtjeningen per aktie er steget til 2,58 dollar fra 2,18 dollar, hvor analytikerne ventede 2,07 dollar.

Apples bestyrelse har godkendt et aktiesplit i forholdet 1:4, således at hver Apple-aktionær vil modtage yderligere tre aktier, hvis aktien ejes efter lukketid den 24. august.

Apple-aktien er steget med mere end 80 pct. i løbet af det seneste år.

Første handelsdag med den splitjusterede aktie vil være 31. august.

På den efterfølgende telekonference sagde Apples finansdirektør, Luca Maestri, at planen er at lancere den nye iPhone-model få uger senere end normalt.

Det peger dermed mod en lancering i oktober, hvilket dog allerede havde været rygtet ifølge Bloomberg News, som henviste til coronakomplikationer.

Læs også: Sådan gik det aktiemarkedet i USA torsdag

Læs også: Stigningen ser ud til at fortsætte: Den her aktie fremstår mest attraktiv

/ritzau/FINANS