Henter kommentarer

Bavarian dykker: Her er den mulige forklaring


Det danske vaccineselskab, Bavarian Nordic, synker på aktiemarkedet i dag, selvom vinden egentligt blæser i den rigtige retning for selskabet.

Derfor skyldes faldet formentligt en helt simpel faktor, påpeger to eksperter, som følger aktien tæt.

»Aktiemarkedet er generelt surt i dag, og det er formentligt gevinsthjemtagning i Bavarian, som gør, at aktien dykker. Aktien har haft jo haft en massiv kursfremgang den seneste måned,« siger Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, til Euroinvestor.

Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, nikker genkendende til, at faldet skyldes gevinsthjemtagning. Samtidig påpeger han, at Bavarian Nordics aktie er meget følsom overfor nyheder angående abekopper – og i dag er der bare ikke mere brændstof på tanken.

»Aktien falder i virkeligheden, fordi der ikke er noget nyt om abekopper i dag. Det kan virke af meget, at en aktie falder 5-6 procent, uden der er nogle nyheder. Men det er naturligt, når aktien er så sensitiv overfor nyhedsstrømmen,« forklarer Per Hansen.

Bavarian Nordic dykker med 5,6 procent på børsen tirsdag, men aktien er blæst frem de seneste måneder i takt med, at udbruddet af abekopper har spredt sig.

Det danske vaccineselskab er ene om at have en myndighedsgodkendt vaccine til abekopper, og den seneste måned alene er aktien strøget frem med 54 procent.

Fremgangen gør, mener de to aktieeksperter, at det altså er attraktivt for investorer at hente gevinsten hjem.

Til trods for, at investorer i dag slipper aktien, så tror Sydbank fortsat på aktien. Søren Løntoft Hansen nævner, at udbruddet af abekopper ser ud til at brede sig, og at flere stater i USA har erklæret virussen for en sundhedstrussel.

Det peger alt sammen mod, at der kan komme yderligere rift om Bavarians vacciner.

»Nyhedsflowet er bestemt ikke mod Bavarian i dag. Det er bare generelt et surt aktiemarked,« påpeger Søren Løntoft Hansen.

Det danske C25-indeks er nede med 0,4 procent omkring middag.

På Sydbanks hjemmeside fremgår det, at de har en købsanbefaling på Bavarian-aktien, og det skyldes ikke kun abekoppevaccinen.

»Vi ser også potentiale i Bavarians RSV-vaccine, som er sin i afsluttende kliniske fase og deres covid-19-vaccine, som er en mulig kurstrigger,« siger Søren Løntoft Hansen.

Aktien ligger i skrivende stund til kurs 373 kroner.

Læs også: Analytikerne ser potentiale i dansk biotek-darling

Læs også: Splittelse blandt analytikerne om dansk isoleringskæmpe