Henter kommentarer

| Opdateret

Bavarian Nordic allierer sig med amerikansk selskab

Foto: BavarianNordic
Vis mere

Bavarian Nordic har allieret sig med et amerikansk selskab for at kunne levere vaccine mod abekopper hurtigt nok.

Det danske C25-selskab udvider sin produktionskapacitet med en amerikansk kontraktproducent om fyldning af koppe-/abekoppevacciner. Det oplyser det danske vaccineselskab i en fondsbørsmeddelelse torsdag aften.

»Den FDA-godkendte kontraktproducent, Grand River Aseptic Manufacturing (GRAM, red.), vil bistå med fyldning af allerede produceret råvaccine med henblik på at fremskynde leverancer af abekoppevacciner til USA,« oplyser biotekselskabet i meddelelsen.

Læs også: Aktiechef om Bavarian Nordics udmelding: Det er en god nyhed

Bavarian Nordic-topchef, Paul Chaplin, forklarer samarbejdet således:

»Siden starten af abekoppeudbruddet har vi arbejdet ihærdigt på at udvide vores produktionskapacitet og aftalen med GRAM er et vigtigt skridt i denne retning. Via aftalen udvider vi markant vores produktionskapacitet i USA og får dermed mulighed for at imødekomme den stigende globale efterspørgsel.«

Læs også: Bavarian Nordic-chef: Vi kan måske ikke følge med efterspørgslen

Aftalen betyder med Bavarian Nordics egne ord, at produktionskapacitet vil blive øget »markant«. Det vil både USA og andre lande nyde godt af.

»En accelereret procesoverførsel er allerede startet, hvilket muliggør produktion af de første doser i 2022,« oplyser Bavarian Nordic.

Læs også: USA vil skyde flere penge i vacciner: Forhandler kun med Bavarian

Læs også: Bavarian Nordic-chef: Der kan komme flere opjusteringer