Henter kommentarer

Bavarian Nordic-analytiker efter nye data: Aktien er undervurderet


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

»Værdien af Bavarian Nordic er langt fra indregnet i den nuværende aktiekurs.«

Sådan lyder det fra Sydbanks aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen i et nyt analysenotat, efter det danske vaccineselskab søndag aften har offentliggjort nye tal for dets vaccinekandidat mod covid-19. Det danske biotekselskabs vaccinekandiat  - kaldet ABNCov2 - demonstrerede i fase II-forsøget en stærk booster-effekt ved at forhøje de eksisterende niveauer af SARS-CoV-2 neutraliserende antistoffer, bemærker aktieanalytikeren.

Læs også: Bavarian Nordic-analytiker: Det kan få kolossal betydning - burde sende aktien op

»I vores basisscenarie, der indregner 520 mio. doser i perioden 2023-2029, indregner vi nu en risikojusteret nutidsværdi på 225 kr. pr. aktie (323 kr. pr. aktie ved 100 pct. sandsynlighed) alene for ABNCoV2,« lyder det fra Søren Løntoft Hansen.

»Vi har i vores model for ABNCoV2 hævet dosisprisen med udgangspunkt i de særdeles positive resultater for ABNCoV2 og i kølvandet på prisstigninger på de allerede markedsførte COVID-19 vacciner (bl.a. på vaccinerne fra Pfizer/BioNTech og Moderna). Desuden indregner vi en højere USD/DKK (kursforhold imellem dollar og kronen, red.) som følge af de seneste måneders styrkelse af dollaren. Det løfter værdien af ABNCoV2. Hertil kommer værdien af den resterende del af Bavarian,« lyder det fra Søren Løntoft Hansen.

Læs også: Få aktier skjuler det sande billede - populære aktier i uhyggelig nedtur

Bavarian Nordic forventer ifølge Sydbank at indlede et fase III-studie med ABNCoV2 i 2022 og med mulighed for godkendelse i starten 2023.

Virksomhedens ledelse sætte ord på de nye booster-data på en telefonkonference mandag kl. 14.

Det fremgår af Sydbanks hjemmeside, at Sydbank har en køb-anbefaling på Bavarian Nordic-aktien.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Lau Svenssen: Bavarian og Genmab kan vinde på kæmpe ændring i amerikansk partnerskab

Læs også: Dansk milliardforvalter: 'Det her er den mest undervurderede danske aktie'