Henter kommentarer

Bavarian Nordic overrasker med 'bedste økonomiske resultater nogensinde'


Det danske vaccineselskab Bavarian Nordic overrasker onsdag morgen med foreløbige tal for 2023, selvom årsregnskabet først er ventet den 6. marts.

Her kan de løfte sløret for »selskabets bedste økonomiske resultater nogensinde,« skriver de i fondsbørsmeddelelsen.

Det fremgår, at resultaterne er en følge af ekstraordinær vækst inden for rejsevacciner og en stigning i salget af koppe-/mpoxvacciner.

Den foreløbige omsætning i 2023 var 7.062 mio. kr. sammenlignet med 3.151 mio. kr. i 2022. Her havde analytikerne ventet en omsætning på 6.949 mio. kr., ifølge data fra Bloomberg. 

»Den forbedrede omsætning var både drevet af forretningsområdet Public Preparedness som følge af stigende salg af koppe-/mpoxvacciner efter udbruddet i 2022, og fortsat stærk vækst inden for Travel Health-forretningen, som blev yderligere styrket af nye produkter gennem det seneste opkøb i maj 2023,« skriver selskabet.

Det foreløbige driftsresultat målt på EBITDA før afskrivninger og nedskrivninger var 2.615 mio. kr. i 2023. Det er noget af en stigning fra 2022, hvor driftsresultatet lød på 328 mio. kr. Det er også bedre end analytikernes forventninger, der lød på 2.338 mio. kr. 

Til meddelelsen udtaler administrerende direktør Paul Chaplin:

»Dette historiske resultat er udtryk for en succesfuld eksekvering af vores kommercielle strategi, som vi lancerede i 2020, og markerer samtidig overgangen for Bavarian Nordic til at være en af verdens største rendyrkede vaccinevirksomheder. Alle dele af virksomheden har bidraget til dette resultat, som er lykkedes på grund af stærk brand performance, opblomstring i rejseaktiviteten og en udvidelse af vores partnerskaber inden for offentligt sundhedsberedskab.«

I meddelelsen kan man også læse, at Bavarian i 2024 venter en omsætning på 5.000-5.300 mio. kr. og et driftsresultat målt på EBITDA på 1.100-1.350 mio. kr.

Selskabet skriver også, at de stopper TAEK-VAC-programmet, som var selskabets eneste aktive immunonkologiprojekt, da de var nået til et punkt, »hvor en udvidelse af det kliniske program og yderligere investeringer er påkrævet.« Dermed vil Bavarian ikke længere investere i udviklingen af vacciner inden for immunonkologi.

Det endelige regnskab fra Bavarian Nordic ventes fortsat at blive offentliggjort den 6. marts 2024. 

Læs også: Danskers kriseramte selskab truet med afnotering

Læs også: FLSmidth afslører udbytteplaner