Henter kommentarer

Bavarian Nordic-topchef sætter ord på spændende 2023


»I 2023 går vi et travlt, men spændende år i møde i Bavarian Nordic

Det er meldingen fra administrerende direktør i Bavarian Nordic, Paul Chaplin i C25-selskabets årsregnskab, der er landet torsdag morgen.

Der er ikke mange overraskelser i årsregnskabet fra Bavarian Nordic, der allerede i februar havde offentliggjort deres forventninger til 2023 og fremlagt de ureviderede regnskabstal for 2022.

For året lander deres omsætning på 3151 mio. kr., hvilket overgår deres egne forventninger på mellem 2800-3000 mio. kr. Her havde analytikerne estimeret en omsætning på 3097 mio. kr. ifølge data fra Bloomberg News.

Den største del af deres omsætning stammer fra deres mpox-/koppevaccine, som Bavarian har solgt til hele verden i sammenhæng med abekoppe-pandemien. Af denne vaccine er der blevet solgt for 1730 mio. kr.

Læs også: Lau Svenssen: 5 danske aktier, som jeg ville købe lige nu

Deres driftsresultat målt på EBITDA lander på 328 mio. kr., som også er over deres egne forventninger, der lå på -200 til 0 mio. kr. samt et godt stykke over analytikernes estimat på 216 mio. kr., ifølge data fra Bloomberg.

»Vi er stolte over at have leveret vores højeste omsætning til dato som resultat af ekstraordinære leverancer af mpox vacciner over hele verden kombineret med en stærk fremdrift i vores forretning inden for rabies, specielt på det amerikanske marked,« lyder det fra Paul Chaplin til regnskabet.

I 2023 forventer Bavarian Nordic en omsætning på 6 mia. kr., og et driftsresultat målt på EBITDA på 2,2 mia. kr.

Læs også: Jyske Bank ser potentiale i 'historisk' billig aktie: 'Rabatten er urimelig stor'

»Forventningerne er uændrede i forhold til de forventninger, der blev annonceret i selskabsmeddelelsen fra 15. februar 2023, og inkluderer ikke de økonomiske effekter af opkøbet af rejsevaccinerne fra Emergent BioSolution, der afventer endelig godkendelse af transaktionen, hvorefter selskabet vil opdatere de økonomiske forventninger for året,« skriver de i regnskabet.

Til Bavarians 2023 udsigter siger Paul Chaplin:

»Rejseaktiviteten er atter i stigning, hvilket sammen med forsatte leverancer af mpox vacciner, forventes at styrke salget, og generere en endnu højere omsætning for 2023. Med vores nylige opkøb af rejsevacciner fra Emergent BioSolutions har vi ikke alene styrket den omsætningsgenererende kerneforretning, men også tilføjet en lovende fase 3-vaccinekandidat til vores pipeline med potentiale til at kunne opfylde et stort, uopfyldt medicinsk behov.«

Læs også: Elon Musk skuffer Tesla-investorer

Læs også: Dansk biotekselskab offentliggør milliardtab