Henter kommentarer

Bekymret for udviklingen – 'Vi er et såret dyr i dag'


Nye tal fra to af verdens allerstørste selskaber har svækket stemningen i aktiemarkedet.

Det er den umiddelbare vurdering fra Danske Banks senior investeringsstrateg, Lars Skovgaard Andersen, efter teknologigiganten Apple og ehandelsmastodonten Amazon torsdag aften har lagt friske regnskabstal frem for markedet. Tallene fik af forskellige årsager investorerne til at sende begge tech-aktier i rødt.

»Spørgsmålet er imidlertid, om tallene er nok til at ændre stemningen i markedet bredt set, så den bliver endnu mere sur og sætte gang i Vix'en, »udtaler Lars Skovgaard Andersen. Han henviser til det såkaldte 'Frygtens Indeks', der bruges som en frygtmåler for stemningen i aktiemarkedet, fordi stigninger i Vix-indekset indikerer kursfald på aktiemarkedet. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Det skal Facebook-aktien hedde

Udviklingen hos de amerikanske giganter svarer til, at den danske logistikkæmpe DSV og medicinalgiganten Novo Nordisk kom ud og skuffede, forklarer han med afsæt i, at det er to meget, meget kendte selskaber, der er vigtige for markedet og derfor kan det ramme stemningen.

Udviklingen hos de to tech-selskaber har for ham at se allerede svækket stemningen på aktiemarkedet.

»Vi har ikke brug for, at der andre nye negative historier, fordi de to selskaber har svækket os. Vi er et såret dyr i dag. Hvis vi kommer henover dagen uden store nedjusteringer, så kan vi måske slippe afsted med det, men vi vil være ekstra sårbare for negative historier om olien eller energipriserne,« udtaler han og tilføjer:

»Jeg kan godt være nervøs for, hvordan det udvikler sig i eftermiddag, hvor investorerne for alvor kan få lov til at handle på nyhederne. Det er ikke fredag den 13., men det kan godt føles sådan.«

Han vil blandt andet holde øje med om selskaberne melder noget ud om aktietilbagekøb.

Læs også: Nye tal sendte tech-giganten i rødt

Læs også: Derfor straffes Amazon-aktien