Henter kommentarer

Biotekanalytiker efter udmelding: 'Det burde ikke trække aktien ned i det niveau'


Investorerne tillægger hele investeringscasen Orphazyme en langt større risiko.

Det forklarer biotekanalytiker Frank Hørning fra rådgivningsfirmaet HC Andersen Capital  om Orphazyme, efter aktien er faldet med mere end 33 procent mandag formiddag. Kursfaldet kommer, efter det danske biotekselskab mandag morgen kom med dårligt nyt til investorerne. Orphazyme nåede hverken i mål med sit primære eller sekundære i sit fase 2/3-studie af behandlingen af muskelsvindslidelsen inklusionslegememyositis (sIBM) med selskabets guldæg, lægemiddelkandidaten Arimoclomol.

Muskelsvindslidelsen var en af fire sjældne sygdomme, som Orphazyme har satset på, at Arimoclomol kunne bruges imod. Orphazyme har set et potentiale i Arimoclomol inden for fire sjældne sygdomme: Stofskiftesygdommen Nieman-Pick type C (NPC), muskelsvindsygdommene ALS og sIBM samt stofskiftesygdom Gauchers sygdom.

Men nu hvor Orphazyme ikke kom i mål med Arimoclomols effekt over for sIBM, tillægger investorer hele projektet en større risiko, vurderer biotekanalytikeren.

»Det, investorerne frygter lige nu, er, at det går samme vej med hensyn til ALS,« udtaler Frank Hørning og fortsætter:

»Aktien falder over 30 procent, hvilket efter vores vurdering skyldes, at investorerne tillægger arimoclomol en større risiko i de øvrige indikationer. sIBM er en mindre sjælden indikation, som isoleret set ikke burde trække aktien ned i det niveau.«

Frank Hørning har over for Euroinvestor tidligere bemærket, at der er en vis risiko forbundet med en investeringer i biotekselskaber, der kun har en smal pipeline. Det gør, at den enkelte biotekaktie er mere sårbar over for kursudsving i forbindelse med dårlige nyheder fra de forskellige dele af biotekselskabets pipeline. Det kan du læse mere om her.

Nu gælder det imidlertid for Orphazyme-investorer om at se fremad, vurderer Frank Hørning. Orphazyme er stadig ved at undersøge potentialet i Arimoclomol, når det kommer til behandling af sygdommen ALS. Orphazyme forventer at komme med data fra sit fase-3 forsøg i løbet af foråret, oplyser selskabet mandag morgen.

»Her har tidligere resultater vist, at arimoclomol har en god sikkerhedsprofil, og at patienterne med ALS levede længere, hvis de modtog behandling med arimoclomol. Resultaterne ventes i H1’21,« lyder det i en kommentar fra Frank Hørning.

Derudover afventer Orphazyme stadig svar på sin ansøgning om at få Arimoclomol godkendt til behandling af stofskiftesygdommen Nieman-Pick type C (NPC) hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det danske biotekselskab venter at høre nyt på den front i juni 2021, oplyser Orphazyme i meddelelsen mandag morgen.

»De opdaterede data  for stofskiftesygdommen NPC  har være opmuntrende,« bemærker Frank Hørning.

Han understreger samtidig, at investorerne bør holde sig for øje, at Orphazyme i ALS-indikationen adresserer cirka 100.000 patienter, mens det kun adresserer omkring 2.000 patienter i NPC-indikationen.

Læs også: Sydbank efter vigtig Coloplast-kontrakt: Venter stigende volumen

Læs også: Teknisk Set med Lars Persson: 3 aktier med udbombede RSI’er