Henter kommentarer

Bitcoin tredoblet på 3 måneder - analytiker forudser mere medvind til krypvalutaen


 
Hvad betyder bull marked, og det at være bullish? Det kan du se i videoen ovenfor - og også hvad et bear marked er.
Vis mere

60.818 dollar.

Det var det nye rekordniveau, som kryptovalutaen bitcoin blev handlet i søndag morgen. Siden den nye rekord, som svarer til 379.000 kr., er prisen dog faldet tilbage til 59.177. Der er tale om en nærmest eksplosiv udvikling, da bitcoin er mere end tredoblet på bare tre måneder.

Prisen på krypovalutaen er ifølge nyhedsbureauet AFP sendt i vejret af blandt andre Tesla-stifter Elon Musk og Twitter-topchef Jack Dorsey. Derudover har finanskæmper som BNY Mellen, Blackrock og Mastercard også støttet op om den kendte kryptovaluta.

Hos investeringsplatformen Markets.com vurderer analytiker Niel Wilson samtidig, at flere af dem, der får del i den amerikanske hjælpepakke på 1900 mia. dollar, vil investeret i bitcoin.

Du kan se kurserne på en lang række forskellige kryptovalutaer hos Euroinvestor her.

Et af elementerne i hjælpepakken er en kontant udbetaling på 1400 dollar til store dele af den amerikanske befolkning, og forventningen er, at nogle af pengene vil blive investeret i bitcoin.

Kryptovalutaen bitcoin blev skabt i 2009 af en anonym computerprogrammør eller gruppe, der kaldte sig Satoshi Nakamoto.

De første mange år blev der primært talt om bitcoin i de mere kuriøse eller mørke afkroge af internettet. Blandt andet har valutaen haft ry for at blive brugt til lyssky forretninger, fordi betalingen foregår anonymt.

I dag er historien en helt anden, og bitcoin altså blevet omfavnet af en lang række personer og virksomheder.

Bitcoin er reelt computerfiler, der opbevares i en "digital tegnebog" på en harddisk.

Man behøver ikke købe en helt bitcoin, men kan også handle en lille bid - for eksempel en tusindedel.

De kan bruges som betaling, og alle transaktioner registreres anonymt på en offentligt tilgængelig database kaldet blockchain.

Der findes omkring 18,6 millioner bitcoins. De bliver løbende skabt af avancerede computere, som kræver enorm computerkraft, og der kan maksimalt blive udviklet 21 millioner styk.

Læs også: Kapitalforvalter om kraftig stigning: Her har højere renter sparket gang i aktiefesten

Læs også: Kommentar: Fuld fart frem hos Zealand Pharma

/ritzau/