Henter kommentarer

| Opdateret

B&O-aktien styrtdykker

Foto: Henning Bagger
Vis mere

B&O-aktien bliver straffet hårdt på børsen tirsdag morgen.

Aktien er nede med godt 8 pct.

Det sker efter, at den danske elektronikproducent på en ekstraordinær generalforsamling vil bede aktionærerne godkende en fortegningsemission på ca. 400 mio. kr.

Bestyrelsesformand Ole Andersen oplyser samtidig, at B&O's bestyrelse og direktion vil gå 20 pct. ned i løn, men der er stadig brug for flere penge til at få selskabet sikkert igennem COVID-19-krisen.

»Vi har allerede sikret opbakning fra en række institutionelle investorer, inklusive vores tre største danske aktionærer ATP, Chr. Augustinus Fabrikker og Færchfonden. Desuden har bestyrelsen og direktionen besluttet selv at investere og midlertidigt at reducere deres løn og honorar med 20%. Derudover har vi også brug for støtte fra de resterende omkring 24.000 aktionærer, og jeg opfordrer derfor kraftigt alle Bang & Olufsens aktionærer til at stemme for bestyrelsens forslag, da det kræver tilslutning fra 2/3 af de repræsenterede stemmer på den ekstraordinære generalforsamling til de forslag, der skal sikre Bang & Olufsen,« lyder det fra Bang & Olufsens bestyrelsesformand, Ole Andersen i en meddelelse tirsdag morgen.

Det kan du læse mere om her.

Læs også: 4 stærke aktier: 'Du bør lede efter aktier her'

Læs også: Råvareekspert: Risiko for, at vi kan stå i den modsatte situation om få år