Henter kommentarer

Boeing-aktien er styrtdykket - det mener analytikerne om aktien nu


Analytikerne er splittede, når det kommer til, hvordan man skal handle Boeing-aktien.

Det viser en gennemgang af analytikernes vurdering af den amerikanske flyproducent.

Boeing-aktien rummer dog et kurspotentiale, mener analytikerne samlet set. Det afspejler dog også, at Boeing-aktien er faldet med 28 pct. siden årets begyndelse. 

Ser man på, hvad de professionelle analytikere mener om Boeing-aktien, så ser det overvejende positivt ud for aktiens fremtidige udvikling.

Der er ifølge Bloomberg  33 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 20 en købsanbefaling, 11 analytiker har en hold-anbefaling, mens kun 2 analytikere har en sælg-anbefaling på aktien.

Ser man på analytikernes gennemsnitlige kursmål, altså hvad de i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så tror de, at aktien vil stige til en pris på 218 dollar fra den nuværende pris på 181 dollar. Det indikerer et kurspotentiale på 21,4 pct.

Læs også: Krav om lovændring: Ekstra regning til en million danskere

Blandt dem, der er mest positive over for Boeing-aktien, finder man researchfirmaet First Sanghai Securities. Her har man en købsanbefaling og et kursmål på 320 dollar. Et lignende synspunkt finde man hos analytikerne hos Baird, der også har en købsanbefaling og et kursmål på 300 dollar.

I den modsatte ende finder man børshuset NorthCoast Research, der har en sælg-anbefaling og et kursmål på 140 dollar. En, der derimod forholder sig neutral er børshuset President Capital Management. Her lyder kursmålet på 171 dollar og en hold-anbefaling på aktien. 

En hold-anbefaling betyder, at man som investor bør holde fingeren fra handelsknappen. Det betyder kort sagt, at hvis du allerede har Boeing-aktien, skal du ifølge banken beholde aktien. Hvis du gerne vil have aktien, er det bedre at afvente udviklingen indtil der kommer mere klarhed over, hvor aktiekursen skal hen herfra.

Synet på Boeings aktiekurs afspejler, at den amerikanske gigant har været igennem en turbulent tid. Boeings forretning og produkter har eksempelvis været beskrevet i Netflix-dokumentaren 'Downfall: Sagen mod Boeing', hvor der sættes fokus på de to flykatastrofer, der stadig plager den amerikanske flymastodont. Boeing og Boeing-aktien har også været i modvind, efter en nødudgangsdør i et Boeing 737 Max 9 faldt af under en flyvning i begyndelsen af januar 2024. 

Læs også: Børshus ser stort potentiale i dansk aktie

Læs også: Boligredaktør: Stop jer selv – I stikker boligejerne blår i øjnene