Henter kommentarer

Børsåbning: Unibrew og Ørsted i grønt i cyklisk domineret start


Energiselskabet Ørsted og bryggeriet Royal Unibrew er blandt vinderne i en positiv start for det danske aktiemarked onsdag.

Her får en række kursmålsjusteringer opmærksomhed i et marked, der generelt følger de positive takter fra USA tirsdag, hvor Nasdaq-indekset nåede lukkerekord nummer 15 i år.

Fremgangen kommer efter et par dage med skrammer i sidste uge oven på rentemødet hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der fremskrev sine postpandemiske renteforhøjelser til at starte i 2023.

I en tale til Repræsentanternes Hus tirsdag afslørede Jerome Powell, der er chef for centralbanken, dog igen mere dueagtige toner og fastslog, at Federal Reserve bestemt ikke har travlt med at stramme pengepolitikken.

Det understøttede markederne, og herhjemme steg C25-indekset tirsdag med 0,2 pct. Onsdag bygges der videre på fremgangen med et plus på 0,3 pct. til 1844,65.

ØRSTED IGEN RAMT AF SÆNKET KURSMÅL

Tirsdag havde energiselskabet Ørsted en svær dag efter et sænket kursmål fra Deutsche Bank, og onsdag er der igen negativt fortegn ud for en analyseændring for selskabet.

Amerikanske Jefferies har således sænket sit kursmål for Ørsted til 890 kr. fra 950 kr., og ifølge data fra Bloomberg News er den neutrale anbefaling "hold" samtidig fastholdt.

Læs også: Tsunami af nye anbefalinger rammer danske aktier - få overblikket her

Ørsted-aktien er alligevel med fremme i feltet af stigende aktier, hvor flere af de mere cykliske papirer også generelt er godt med.

Energiselskabet stiger med 0,9 pct. til 876 kr. efter et fald på 0,7 pct. tirsdag. Set over hele året er Ørsted også fortsat faldet med omkring 30 pct.

FLERE POSITIVE ÆNDRINGER I SPIL

For GN, Maersk Drilling og Nordea er det omvendt med positive briller, analytikerne har kigget regnearkene igennem igen.

GN har af Citigroup fået løftet sit kursmål til 640 kr. fra 600 kr., skriver nyhedsbureauet Reuters.

GN falder alligevel med 1,7 pct. til 541,70 kr. og er derned bundskraber i C25. Det kommer dog efter en fremgang på 2,8 pct. tirsdag.

Blandt sidepapirerne har både Nordea og Maersk Drilling også fået højere kursmål - begge fra amerikanske JPMorgan.

For Nordea har storbanken løftet sit kursmål til 88,11 kr. fra 73,56 kr., og samtidig gentages den positive anbefaling "overvægt", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Nordea-aktien stiger med 0,8 pct. til 69,42 kr. fra start onsdag.

Maersk Drilling kan glæde sig over et løft i kursmålet til 280 kr. fra 224 kr. Aktien i borerigselskabet stiger med 1,3 pct. til 259 kr. i den tidlige handel.

Ifølge PLX AI har svenske SEB i øvrigt skruet sit kursmål for Royal Unibrew op til 900 kr. fra 850 kr. og gentaget den positive anbefaling "køb".

Unibrew-aktien stiger 1,0 pct. til 803,80 kr.

Læs også: Nationalbanken: Boligfesten stopper i 2023 - men kan blive endnu vildere undervejs

Danske Bank har desuden regnet sig frem til et nyt kursmål for NNIT-aktien, der er kommet fra land onsdag med en stigning på 1,5 pct. til 126 kr.

Det nye kursmål lyder på 140 kr. mod tidligere 124 kr., og anbefalingen er fortsat "køb", fremgår det af Bloomberg News.

RINGKJØBING LANDBOBANK KØBER KUNDEPORTEFØLJE

Ringkjøbing Landbobank har overtaget alle kunderne i fra BIL Danmark, der er en filial af Banque Internationale à Luxembourg.

Banken har afdelinger i både København og Aarhus, og overtagelsen omfatter udlån på 1,2 mia. kr., indlån på 0,9 mia. kr. samt aktiver under forvaltning og depotværdier på 6 mia. kr. fordelt på omkring 500 familier og selskaber.

- Kundeporteføljen passer godt til Ringkjøbing Landbobanks kompetencer inden for Private Banking, og samtidig vil vi kunne udbrede produktudbuddet over for de overtagne kunder betydeligt, skriver banken onsdag morgen om overtagelsen.

Aktien i Ringkjøbing Landbobank er startet uændret i 634 kr. under meget lav volumen.

Tilbage i C25-regi har smykkeselskabet Pandora haft et rigtig stærkt år med en stigning på små 25 pct. samlet set.

Tirsdag endte aktien også øverst i C25-indekset efter en løftet anbefaling fra Nordea og et højt kursmål.

Det sendte aktien op med 3,1 pct. tirsdag. Siden har norske DNB løftet sit kursmål for smykkeaktien til 840 kr. fra 750 kr. og gentaget anbefalingen "hold".

Pandora falder onsdag morgen 0,5 pct. til 838,70 kr.

Læs også: Lau Svenssen: Alle vil møde J-kurven

Læs også: Pensionsgigant advarer: Usårligheden på aktiemarkedet forsvinder

/ritzau/FINANS