Henter kommentarer

Børshus ændrer syn på markedet - det udvikler sig ikke som ventet


Analysehuset Piper Sandler har ændret syn på to særlige aktier.

Årsagen er, at markedet for metallet lithium ikke udvikler sig som ventet.

Piper Sandler har sænket dets anbefalinger for to af lithium-branchens førende virksomheder, Albemarle og Livent.

Begge firmaer er nu nedjusteret fra 'Neutral' til 'Undervægt'. Det dækker over, at analysehuset forventer, at aktierne vil klare det dårligere i forhold til markedet som helhed.

Læs også: Børshus: Køb disse 10 aktier i december til næste års optur

Børshuset vurderer i et analysenotat, at markedet for det sølvhvide metal måske ikke vil opleve det forventede opsving i de kommende kvartaler som tidligere antaget.

Det er et marked, der ellers har nydt godt af den stigende efterspørgsel inden for elbiler, fordi lithium er en vigtig del af batterierne i elbiler. Metallet hjælper med at lagre elektricitet, så bilen kan køre. Når du kører, bruger bilen den lagrede strøm til at køre.

Den primære årsag til nedjusteringen er de faldende lithiumpriser i Kina, der er en af verdens allerstørste forbrugere af det eftertragtede metal. 

Læs også: Investor bekymrer sig for dansk folkeaktie: 'Det er det rene gift'

Historisk set har prisudviklingen på det kinesiske marked været en pålidelig indikator for den globale efterspørgsel og prisudvikling. Derfor vækker de seneste prisfald bekymring blandt analytikere hos analysehuset.

Det er værd at bemærke, at selvom lithium er afgørende for produktionen af batterier til elbiler, kan forstyrrelser i forsyningskæden og ændringer i den geopolitiske situation også påvirke lithium-markedet. 

Piper Sandlers analysenotat understreger, at selv i et marked drevet af stærke langsigtede trends som skiftet over mod grøn energi, er der stadig betydelige risici og usikkerheder, som investorer skal være opmærksomme på.

Læs også: Danske Bank om billige aktier: Se her - der findes aktieguld

Læs også: Populært lån i comeback - nu er det pludselig det billigste