Henter kommentarer

Børshus om dansk aktiedarling: Det her kan løfte aktien

Her trænes der med et af produkterne fra GN Store Nord.
Her trænes der med et af produkterne fra GN Store Nord. Foto: GN Store Nord
Vis mere

GN har onsdag aften atter annonceret en plan, der skal skaffe kapital til høreapparatselskabet, som er tynget af gæld efter købet af Steelseries tilbage i 2021.

Og i modsætning til den plan om en kapitalforhøjelse på op mod 7 mia. kr., som GN Store Nord fremlagde tidligere i år og senere skrottede efter kritik fra aktionærerne, vil den nye ikke i samme omfang betyde, at koncernen skal gå med hatten i hånden til aktionærerne.

Læs også: 5 aktier, som value-investoren satser på

- Selv om der er en vis udvanding, bør denne opdatering fjerne en betydeligt skygger over GN-aktien, og aktien bør efter vores mening reagere positivt på nyhederne, hedder det derfor i en kommentar fra finanshuset Jefferies.

Planen er at sælge op mod 17,3 mio. nye og eksisterende GN-aktier i en rettet emission, fremgår det af en meddelelse fra GN Store Nord onsdag eftermiddag. Med dagskursen på 167,05 kr. per aktie kan det indbringe op mod 2,9 mia. kr.

Læs også: 2023's vinderaktier spås stort potentiale

GN har gæld for 7 mia. kr., der forfalder til betaling i 2024. Salget af de nye aktier skal bruges til det formål, men koncernen vil desuden udstede ny gæld for 2,1 mia. kr., foretage frasalg af aktiver for 1-2 mia. kr. samt finde resten af midlerne via den frie pengestrøm fra driften.

Resultatet af emissionen ventes at blive offentliggjort senere onsdag.

Læs også: Aktier trækker fra resten af verden: Derfor er de igen interessante for investorer

Læs også: Dansk kapitalforvalter holdt øje med aktien i flere år - nu har de slået til

\˙ MarketWire