Henter kommentarer

Børshus om populær amerikansk aktie: Den ser dyr ud


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor. Her er spørgsmålet ‘Hvad er P/E-værdi?’
Vis mere

En af de aktier, som er sendt allermest i vejret i forbindelse med investorernes store interesse for alt, som har med kunstig intelligens at gøre, fik torsdag kurshug på grund af en undervældende prognose.

Det var C3.ai, der udvikler software baseret på kunstig intelligens til virksomheder, og som faldt med 13,2 pct. i kølvandet af et minus på 9,0 pct. onsdag.

Læs også: Jyske Bank: Disse aktier har størst potentiale

C3.ai regner nemlig med en omsætning i regnskabsåret 2023/24 med en omsætning på 295-320 mio. dollar, hvilket er under analytikerne på Wall Streets bud på 317 mio. dollar. Buddet for koncernens første periode om et salg på 70-72,5 mio. dollar ligger samtidig også i den lave ende af forventningerne.

- Aktien ser stadig dyr ud, med mindre en substantiel acceleration ligger i kortene, hvilket ikke er synligt lige nu, lyder en kommentar fra investeringsbanken Morgan Stanley ifølge Bloomberg News.

Læs også: 8 mulige vinderaktier: Derfor satser Lau Svenssen på dem

I det forgangne fjerde kvartal oplevede koncernen en flad salgsudvikling med en omsætning på 72,4 mio. dollar mod spåede 71,4 mio. dollar. Det justerede resultat per aktie endte samtidig i minus 13 cent, hvilket dog var bedre end et ventet tab på 17 cent per aktie.

C3.ai er trods tilbagegangen de seneste dage stadig mere end tredoblet i 2023 til en markedsværdi på næsten 4 mia. dollar.

.\˙ MarketWire