Henter kommentarer

Børshuse ser vildt potentiale - tror aktie kan stige mere end 400 pct.


En amerikansk aktie spås en svimlende stigning på mere end 400 pct. af flere store børshuse.

Det er aktien i Innoviz Technologies, et israelsk firma, hvis aktier er noteret på Nasdaq-børsen i USA, der spås en eksplosiv stigning inden for de næste 12 måneder, ifølge analytikere fra tre investeringsbanker. Det skriver CNBC.

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor findes artiklen også på B.T.

De ser et potentiale i Innoviz, som producerer sensorer og software til biler, der forventes at spille en nøglerolle i udviklingen af førerløse biler.  Det gælder særligt virksomhedens LiDAR-sensorer, som står for 'light detection and ranging", som er tiltænkt selvkørende biler, som skal bruge teknologien til at navigere. 

Innoviz har ifølge mediet indgået partnerskaber med blandt andre luksusbilmærket BMW, der bruger Innovizs sensorer i deres avancerede førerassistance-systemer til 7-seriens sedan.

Desuden har Innoviz annonceret partnerskaber med Volkswagen og en større, unavngiven asiatisk bilfabrikant.

Læs også: 7 lette råd: Sådan kommer du i gang med at investere

Wall Street-analytikere er optimistiske omkring Innoviz Technologies' fremtid. 

Storbanken JP Morgan forudser en potentiel stigning på over 626 pct. til 13 dollar per aktie, hvilket ventes at være drevet af virksomhedens ekspertise inden for LiDAR-teknologi og autonom kørsel. 

Finanshusene Berenberg og WestPark Capital forventer også betydelige stigninger i Innoviz' aktiekurs, med mål på henholdsvis 12 dollar- svarende til en stigning på 570 pct. og 10 dollar svarende til en stigning på over 450 pct.  

Se også: Aktieordbog - få forklaringen her

Så langt vokser træerne dog ikke ind i himlen ifølge børshusene Cantor Fitzgerald og Rosenblatt. De vurderer, at aktiekursen i Innoviz kan ryge op i henholdsvis 6 dollar - svarende til en stigning på 235 pct. - og 5 dollar svarende til en stigning på 173 pct. 

Analytikerne understreger dog, at der er risici forbundet med investering i sådan en aktie og at konkurrence og mere regulering kan få konsekvenser for aktiekursens udvikling.

Læs også: 3 mulige vinderaktier til 2024: 'Det er gode selskaber'

Der er samtidig tale om et lille selskab med færre end 500 ansatte. Det er et selskab, der findes i kategorien 'cyklisk forbrug' og dermed et selskab, der trives bedst, når økonomien buldrer derudaf.

Det har samtidig ikke været en fest at være langsigtet investeret i Innoviz-aktien. I løbet af de seneste 12 måneder er aktien blevet savet midt over af markedet, som er en betegnelse for samtlige investorer. Aktien er faldet 58 pct. i den periode.