Henter kommentarer

Bombet C25-aktie leverer vildt afkast i november


Man skal være bagud for at kunne lave et comeback.

Sådan lyder en velkendt sætning, og den ser ud til at passe ret godt på høreapparatskoncernen GN Store Nord for tiden.

Læs også: Tesla leverer første cybertrucks - "endelig vil fremtiden ligne fremtiden"

Alene i november måned er den danske C25-aktie steget med svimlende 44,4 pct. Dermed er aktien højdespringeren i eliteindekset, som samlet set er steget med 6,7 pct. i den kolde måned.

GN Store Nords fremmarch skal ses i lyset af, at koncernen i 2022 og dele af 2023 har kæmpet med en gæld, der var høj. For at slå gælden ned forsøgte GN i foråret at rejse op mod 7 mia. kr., men forsøget mislykkedes, da investorerne protesterede. 

I november måned fremlagde GN dog et regnskab, hvor der var flere gode takter at spore, samtidig med, at selskabet endelig fremlagde en langsigtet plan for den gæld, der ellers har voldt problemer.

»Det har fået investorerne til at købe ind på en mulig turnaround,« bemærkede Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, tidligere på ugen.

En af dem, der har investeret i GN Store Nord, er Artha Kapitalforvaltning. Her betegnede aktiechef Lars Hytting regnskabet i oktober som »pænt« og vurderede, at GN Store Nord var på rette vej.

»Omsætning er som ventet, ret udramatisk mens bundlinjen er lidt stærkere end ventet,«forklarede han.

November måned har også budt på fremgang for Ambu med 41 pct. og Bavarian Nordic med 30 pct.

Blot seks danske ud af de 25 danske eliteaktier slutter november i minus - det gælder Royal Unibrew, Mærsks A- og B-aktier, Ørsted, Jyske Bank og Netcompany.

Læs også: Stor dansk investor advarer: En risiko lurer på aktiemarkedet

Læs også: Jyske Bank anbefaler at købe C25-gigant: 'Kursfald giver opsamlingsmulighed'