Henter kommentarer

Bombet dansk selskab ændrer strategi


Onsdag kom der nyt fra den ellers tomme børsskal Orphazyme.

De har nemlig en ny strategi, hvor de vil begynde at investere i biotekselskaber.

Det skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Læs også: Vigtige inflationstal lander i dag: 'Der kommer helt sikker til at være fokus på det'

Dermed er der lagt op til en ny levevej for Orphazyme, efter deres biotek-håb fejlede, og selskabet solgte sine aktiviteter fra, alt i mens aktiekursen blev sablet ned siden noteringen i 2017.

I fondsbørsmeddelelsen skriver selskabet om den nye strategi:

»Selskabets bestyrelse har evalueret selskabets position, likvider og formålsparagraf og har i forlængelse heraf besluttet, at den fremadrettede primære strategi for selskabet vil være successivt at rejse kapital til at blive strategisk investor i et eller flere partnerskaber og/eller indgå i et samarbejde med enten unoterede eller børsnoterede biotekselskaber, hvor selskabet i partnerskab med den siddende ledelse vil bruge sine kompetencer på at udvikle værdierne i de selskaber, som man investerer i.«Derudover understreger de, at den nye strategi løbende vil kunne komme til at kræve kapital, og derfor kan der også blive udstedt nye aktier i Orphazyme.

Bestyrelsen venter, at den første investering vil blive offentliggjort i første halvår af 2024. 

Orpazyme-aktien er steget eksplosivt den seneste måned. 

Fremgangen blev sat i gang i starten af december, efter en række af selskabets bestyrelsesmedlemmer begyndte at købe op i aktien. 

Læs også: Amerikansk børsmyndighed godkender bitcoin-investeringsfonde 

Der er tale om de tre medlemmer af bestyrelsen, Jakob Have, Michael Hove og Jakob Færch Bendtsen, der købte op, så de nu ejer mellem 15,5 og 8,5 pct. af aktierne i selskabet. 

Dengang lød det fra Lars Persson, der er fast ekspert i Euroinvestors podcast Millionærklubben og en del af Aktierådet, at Orphazyme-aktien kunne blive årets lottokupon:

»Og hvis man ikke ejer Orphazyme, så kan det blive år 2024's lottokupon – hvad bliver der proppet i skallen?,« siger Persson med henvisning til, at det er en meget risikabel investering.

Orphazyme var oprindeligt et biotekselskab, som forskede i at kurere den sjældne lidelse Niemann-Picks sygdom gennem nogle særlige varmekoksproteiner.

Blandt andet Novo Nordisk Fonden investerede i selskabet, som sideløbende forskede i at udnytte sin viden på andre lidelser også.

Men i 2021 fik Orphazyme afslag på at gå videre med dets forskning, og efter en omfattende fyringsrunde købte amerikanske Kempharm stumperne af Orphazyme tilbage i maj 2022 for cirka 120 mio. kr.

Orphazyme har for nylig afviklet et omvendt aktiesplit, hvor 1.000 aktier blev til 1 aktie. Derfor ser kursudviklingen på Euroinvestors Orphazyme-side i øjeblikket bemærkelsesværdig ud. Euroinvestor arbejder på at løse det.

Læs også: Bankerne har kostet danskerne milliarder - nu kommer minister med kritik 

Læs også: Investeringsbank ser endnu mere fremgang til tech-gigant