Bookmakerne tror fortsat ikke på Brexit


Arkivfoto: Paul Ellis/AFP/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Paul Ellis/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Aktiemarkederne jublede, da det i går blev annonceret, at der var indgået en aftale mellem EU og Storbritannien om Storbritanniens udtrædelse af EU den 31. oktober. Men aftalen skal først igennem en afstemning i det britiske parlament lørdag, og hvis man spørger bookmakerne, så bliver det vanskeligt for premierminister Boris Johnson, at få opbakning til aftalen i parlamentet.

Det var ikke kun børserne og på valutamarkederne, der reagerede i går, da det blev annonceret, at EU og Storbritannien havde indgået en aftale om Brexit.

Man også se på aktiviteten hos diverse bookmakere, hvor priserne og odds på, at Storbritannien faktisk vil forlade den EU den 31. oktober hoppede kraftigt.

Hos online-bettingvirksomheden Betfair steg sandsynligheden for Brexit den 31. oktober således fra lige over 10 pct. til omkring 40 pct., da Brexitaftalen blev annonceret i går.

En tilsvarende bevægelse blev set i andre bettingmarkeder såsom Paddy Power og Ladbrokes.

Men vi er altså ikke kommet over 50 pct., og der er fortsat langt op til, at man kan sige, at bettingmarkederne peger i retning af Brexit den 31. oktober.

Dommen fra bettingmarkederne er altså, at Brexit den 31. oktober er blevet mere sandsynligt, men at det fortsat er mere sandsynligt, at vi kommer til at se endnu en forlængelse før Storbritannien kan forlade EU.

En opgørelse foretaget af Financial Times viser, at Boris Johnson fortsat mangler at overbevise mindst to parlamentsmedlemmer om at stemme for aftalen for, at få den vedtaget lørdag.

Læs Også

Storbritannien og EU indgår Brexitaftale: Aktiemarkedet jubler

Danske Bank: Johnson gambler på nyvalg