Henter kommentarer

Mærsk Drilling løfter salget – men skuffer analytikere


Der kommer flere penge ind i pengekassen hos børsnoterede Mærsk Drilling, men fremgangen er ikke nok til at holde trit med analytikernes forventninger.

Det står klart, efter at Mærsk Drilling netop har aflagt regnskab for årets andet kvartal, hvor de tidligere forventninger til hele året fastholdes.

Omsætningen lyder på 284 millioner dollar i det netop overståede kvartal, I årets første tre måneder lød samme tal på 248 millioner dollar.

På forhånd havde analytikere dog ventet, at Mærsk Drilling ville omsætte for 310 millioner dollar, viser data fra Bloomberg.

Mærsk Drilling, der er et borerigselskab, kan i året førsts første halvdel fremvise et driftsresultat, EBITDA, på 95 millioner dollar mod 163 millioner samme tid sidste år.

Der ses også en nedgang på kontraktsiden, hvor Mærsk Drilling i andet kvartal har sikret sig kontrakter til en værdi af 160 millioner dollar. Det er under halvdelen af første kvartal , hvor de indgåede kontrakter løb op i 357 millioner dollar.

Desuagtet er selskabets administrerende direktør, Jørn Madsen, tilfreds.

»Jeg er meget tilfreds med vores stærke operationelle præstation i første halvår af 2022. Et markedsopsving er nu ved at materialisere sig, især i floater-segmentet, og vores finansielle forventninger for hele året fastholdes,« siger han i en kommentar til regnskabet.

Læs også: Bavarian-aktien bragede op i USA - tegner godt for danske aktionærer

Læs også: Hovedmanden i kæmpe svindelsag kaldes kongen